ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός φοβούνται δεύτερο κύμα κορωνοϊού!στην Ασία

1 min read

Η Ασία, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 95.000, εκφράζονται φόβοι πως πλήττεται από το δεύτερο κύμα μολύνσεων.

Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων δεν παύει να μειώνεται στην ίδια την ηπειρωτική Κίνα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας έκανε λόγο χθες για 46 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 45 «εισαγόμενα», πράγμα που αφήνει να εννοηθεί πως η χώρα από όπου ξεκίνησε η πανδημία κινδυνεύει να υποστεί το χτύπημα του φαινομένου του μπούμερανγκ.

Οι υγειονομικές αρχές στη Νότια Κορέα κατέγραψαν τον χαμηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού από την κορύφωση της εξάπλωσής του. Από τις 29 Φεβρουαρίου ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν σε τριψήφιο νούμερο, αλλά το τελευταίο 24ωρο οι αρχές καταμέτρησαν 64 νέα κρούσματα, τα λιγότερα μετά από σχεδόν ένα μήνα, με το σύνολο να είναι στα 8.961. Παράλληλα, ανακοίνωσαν πως ένας ασθενής απεβίωσε, με τον απολογισμό να φτάνει στους 110.

Στις Φιλιππίνες ο απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται πλέον σε 33 νεκρούς, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν φθάσει τα 396,

Στην Ινδία, εκατομμύρια άνθρωποι  άρχισαν να τελούν υπό πειραματικό περιορισμό στη χώρα του 1,2 δισεκ. κατοίκων όπου καταγράφονται 320 κρούσματα — αριθμός όμως μάλλον υποτιμημένος, κατά πολύ, από τις αρχές.

Το Ιράν, αν κι έχει υποστεί βαρύ πλήγμα με περίπου 1.700 νεκρούς, κατά τα επίσημα στοιχεία, τα οποία αμφισβητούνται από αρκετούς, δεν έχει ακόμα εφαρμόσει γενικευμένο περιορισμό της κίνησης των προσώπων.

Το Ιράκ αντίθετα ανακοίνωσε πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18 επαρχίες της χώρας, το σύστημα υγείας της οποίας είναι διαλυμένο, μετά τον θάνατο 20 ανθρώπων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.