ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Αμερικανικός στρατός μπήκε στη Νέα Υόρκη! Ξεκινά στις ΗΠΑ η μάχη κατά του κορονοϊού (vid/pics)

1 min read

Πρωτόγνωρες εικόνες στη Νέα Υόρκη με τον αμερικανικό στρατό να έχει κατακλείσει τους δρόμους της πόλης. 

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι όλες οι μη αναγκαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν και οι εργαζόμενοι που δεν είναι απολύτως απαραίτητοι θα μείνουν στα σπίτια τους.

Με εκτελεστικό διάταγμα, απαγορεύονται επίσης όλες οι συναθροίσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Είναι η πιο δραστικές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε. Μείνετε μέσα, βγείτε έξω για να ασκηθείτε μόνοι σας», είπε ο κυβερνήτης.

Επί του παρόντος, ο στρατός των ΗΠΑ εισέρχεται στη Νέα Υόρκη και εργάζεται για την ανάληψη ξενοδοχείων, εκθεσιακών και αθλητικών χώρων ώστε τα μετατρέψει σε ιατροφαρμακευτικές εγκαταστάσεις που μοιάζουν με μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τα μέτρα αυτά είναι παρόμοια με εκείνα που έλαβε χθες ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, όπου όλη η Πολιτεία έχει τεθεί σε καραντίνα.

Ο Κουόμο είπε ότι σε όσους δεν τηρήσουν την εντολή θα επιβάλλονται πρόστιμα ενώ οι επιχειρήσεις που δεν συμμορφωθούν θα κλείσουν υποχρεωτικά.

Στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα 7.102 κρούσματα της νόσου Covid-19. Από αυτούς τους ασθενείς, το 18% νοσηλεύεται.

Ο κυβερνήτης έκανε έκκληση για την κατασκευή αναπνευστικών συσκευών και προστατευτικών μασκών για μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

«Οι αναπνευστικές συσκευές για αυτόν τον πόλεμο είναι ότι ήταν οι πύραυλοι στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», σχολίασε, προσθέτοντας ότι η Πολιτεία θα δώσει πριμ στις εταιρείες που θα μπορούσαν να παράσχουν περισσότερο προστατευτικό εξοπλισμό, γάντια και μάσκες. Κάλεσε όσες εταιρείες από αυτές έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην παραγωγή τέτοιων ειδών «να είναι δημιουργικές».

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) έχει κλείσει προσωρινά τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Τζ. Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης επειδή ένας τεχνικός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Οι ελεγκτές θα εργάζονται προσωρινά από άλλη τοποθεσία.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι πέθαναν στις ΗΠΑ και πάνω από 12.000 κρούσματα είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.