ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
7 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πώς είναι το ισλαμικό τέμενος της Αθήνας και πότε θα γίνει η πρώτη προσευχή..ΕΙΚΟΝΕΣ

1 min read

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να λειτουργήσει το ισλαμικό τέμενος της Αθήνας, το οποίο σήμερα για πρώτη φορά άνοιξε για τους δημοσιογράφους με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. Το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας, ενώ έξω από το κτήριο στο Βοτανικό υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αν και οι διαμαρτυρόμενοι δεν ξεπέρασαν τα 10 άτομα.

Οι εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί στον εξωτερικό χώρο, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν ακόμα λίγα πράγματα που μένει να γίνουν. Ο Κώστας Γαβρόγλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πρώτη προσευχή να γίνει στις 16 Αυγούστου, ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, η «γραφειοκρατία έχει τους δικούς της ρυθμούς». Άλλωστε, λόγω των εκλογών, δεν μπορεί να γίνει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον υπουργό, το τέμενος της Αθήνας θα βρίσκεται σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο· ήδη έχει δημοσιευτεί το προεδρικό διάταγμα για τον ιμάμη. Ο Ασήρ Χαϊντέρ, μέλος του ΔΣ, είπε στο Sputnik ότι στο τέμενος, το οποίο θα φυλάσσεται σε 24ωρη βάση, θα μπορούν να προσεύχονται ταυτόχρονα 369 πιστοί.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Σε ερώτημα για τα ιδιωτικά τεμένη και αν θα κλείσουν, ο Κώστας Γαβρόγλου περιορίστηκε να επισημάνει ότι οι ιδιωτικοί χώροι λατρείας πρέπει να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένους κανόνες. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα είναι 150.000-200.000, μαζί με όσους επισκέπτονται τη χώρα είτε για τουριστικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.