ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ύστατη κραυγή των κατοίκων στα Εξάρχεια: Θέλουμε πίσω τη ζωή μας

1 min read

Εφιαλτική είναι η καθημερινότητα των κατοίκων των Εξαρχείων, οι οποίοι ζουν υπό το κράτος φόβου και τρόμου, όπως λένε στην κάμερα του OPEN. Εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους, καταγγέλλουν τη δράση των συμμοριών που αλωνίζουν στην περιοχή τους. 

«Η καθημερινότητα των κατοίκων είναι μία τραγωδία. Από την ώρα που βγαίνουμε από την πόρτα μας, αισθανόμαστε μία επίθεση: μαχαιρώματα, όπλα, τσεκούρια». Κάτοικος των Εξαρχείων περιγράφει στην κάμερα του OPEN και τον Μαρίνο Αλειφέρη τη δραματική κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στα Εξάρχεια. Συμμορίες των κακοποιών, όπως λέει, σπέρνουν καθημερινά τον τρόμο. «Προφανώς, κάποιοι θέλουν να μας πουν ότι έχουν το πάνω χέρι στην περιοχή», λέει η ίδια. 

Ληστείες, εισβολές σε σπίτια και αιματηρές συγκρούσεις συμμοριών ακόμη και με τσεκούρια σημειώνονται καθημερινά με τους κατοίκους να αναγκάζονται να κλειδώνονται στα διαμερίσματά τους. «Είναι άνδρο παρανόμων. Είναι καταλήψεις. Γίνεται μέσα σε κτίρια εμπόριο ναρκωτικών», λέει μία ακόμη κάτοικος. Γι’ αυτό, με επιστολή τους όσοι διαμένουν στο κέντρο των Εξαρχείων, τονίζουν: «Θέλουμε να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή». Και ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να φύγουν οι κακοποιοί και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. 


Την ίδια ώρα, στο φως έρχεται η αποκάλυψη ότι άτομα που επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν τους λιμενικούς, συστήθηκαν ως αστυνομικοί στους άνδρες του Λιμενικού. «Είμαστε από την αστυνομία. Συνάδελφοι είμαστε», ανέφεραν και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν. Πάντως, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε: «Αυτός ο μύθος και αυτή η μικροπολιτική στάση, δηλαδή ότι κάποιος, ο οποίος σήμερα ηγείται του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενοχλεί, εμποδίζει την Ελληνική Αστυνομία και της λέει, μην κάνεις τη δουλειά της, δεν είναι απλά μύθος είναι και κακόβουλο. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.