ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Τουρκία: Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων, απαγωγής και φυλάκισης

1 min read

Με νέα ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε την Τρίτη, οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να «επανεξετάσουν» την απόφασή τους να επισκεφτούν την Τουρκία, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και των «αυθαίρετων κρατήσεων» ξένων πολιτών στις τουρκικές φυλακές.

Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ κατέταξαν την Τουρκία στο νούμερο 3 της κλίμακας επικινδυνότητας, ενώ οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται «να αναθεωρήσουν το ταξίδι στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και αυθαίρετων κρατήσεων», προειδοποιώντας ότι «ορισμένες περιοχές έχουν αυξημένο κίνδυνο (4), στα σύνορα με το Ιράκ και Συρία».

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιεί τους ταξιδιώτες ότι μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών, καθώς υποστηρίζει ότι συνεχίζουν να κρατούν πολλούς ξένους πολίτες για πολιτικούς λόγους.

«Έχουν κρατήσει πολίτες των ΗΠΑ για εικαζόμενες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, με βάση ελάχιστα ή καθόλου αποδεικτικά στοιχεία και λόγους που φαίνεται να είναι πολιτικά υποκινούμενοι», αναφέρεται.

«Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στη Τουρκία και στοχεύουν ξεκάθαρα δυτικούς τουρίστες και απόδημους για απαγωγές και δολοφονίες. Οι τρομοκράτες μπορούν να επιτεθούν με μικρή ή καθόλου προειδοποίηση σε τουριστικές τοποθεσίες, κομβικά σημεία μεταφοράς, αγορές/εμπορικά κέντρα, εγκαταστάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώρους λατρείας, πάρκα, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, και σε κοινόχρηστους χώρους», προειδοποιούν οι ΗΠΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.