ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
8 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εμπλοκή το Πάσχα: Τρόμος για τους οκτώ Τούρκους και ανησυχία για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

1 min read



Στο συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας ο Ερντογάν επέστρεψε στον γνωστό ακραίο λόγο του θέτοντας θέμα τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ. Και ταυτόχρονα χαρακτήρισε «κακούς γείτονες» τους Ελληνες στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ρίξει τους τόνους, όσο κι αν πιέζεται από την ΕΕ.

Δείτε το βίντεο με τις πληροφορίες από το συμβούλιο ασφαλείας στην Τουρκία

Η ελληνική πλευρά ευελπιστεί σε παρέμβαση Πούτιν

Η ελληνική κυβέρνηση εναποθέτει τις περισσότερες ελπίδες της σε μια παρέμβαση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμιρ Πούτιν, αφού ο τελευταίος έχει υποσχεθεί στον Αλέξη Τσίπρα να μεσολαβήσει στον Τούρκο Πρόεδρο για την απελευθέρωση των δυο ελλήνων στρατιωτικών.

Θυμίζουμε ότι στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο Πούτιν είπε ότι θα θέσει το ζήτημα στη συνάντηση που θα έχει με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 3 Απριλίου, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Πούτιν για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου και ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι έχει γνώση και αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του Έλληνα πρωθυπουργού σε αυτόν τον τομέα.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η 3η Απριλίου θα είναι μια ημερομηνία ορόσημο για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού είναι κοινά παραδεκτό ότι ο μόνος ηγέτης που μπορεί να ρίξει την ένταση και να μαλακώσει την ένταση είναι ο Πούτιν.

Την ίδια στιγμή, με τον πιο άθλιο τρόπο συνεχίζει το καθεστώς Ερντογάν την προπαγάνδα για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ ο τουρκικός Τύπος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ο οποίος ζήτησε την Τετάρτη (29/03) την ανταλλαγή του υπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠ.ΟΠ. λοχία Δημήτρη Κούκλατζη με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στη γείτονα χώρα, στις 15 Ιουλίου 2016

Διαβάστε σχετικά:

Δικαστική πηγή σύμφωνα με την οποία υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης διέπραξαν τις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, επικαλείται το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu».

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, η ποινή που προβλέπεται για τις παράνομες πράξεις που φέρονται να έχουν διατελέσει είναι πέντε χρόνια φυλάκισης.

Το Anadolu φιλοξενεί τις παραπάνω πληροφορίες σε δημοσίευμά του αναφορικά με την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων αξιωματικών.



Όπως αναφέρει, το δικαστήριο έκρινε τη συνέχιση της κράτησής τους, καθώς δεν έχουν μόνιμη άδεια παραμονής στην Τουρκία και θα μπορούσαν να τραπούν σε φυγή μετά την απελευθέρωσή τους.

Συνεχίζοντας την προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας και του Ερντογάν, το Anadolu, στο τέλος του δημοσιεύματος, αναφέρει ότι οι Έλληνες αξιωματικοί  κρατούνται μετά από «ακούσια» παραβίαση των συνόρων στη Βορειοδυτική Τουρκία, βάζοντας σε… εισαγωγικά τη λέξη!

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.