ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
4 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θεσμικό ατόπημα καταγγέλλει η ΑΔΑΕ για το σχέδιο νόμου για τις παρακολουθήσεις

1 min read

Ανεβαίνουν καθημερινά οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα των παρακολουθήσεων και των κακόβουλων λογισμικών.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της παρά την ατμόσφαιρα τοξικότητας διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στην τοξικότητα των τελευταίων ημερών, εβδομάδων, η κυβέρνησή μας θέλει πάντα να απαντά με έργα και πρωτοβουλίες που τελικά αφορούν όλους τους πολίτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης βάζει η ανακοίνωση της αρχής διασφάλισης απορρήτου των επικοινωνιών η οποία εκφράζει την κατάπληξη και την θεσμική δυσαρέσκειά της για το νομοσχέδιο για της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις.

«Παρά τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, η Αρχή ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως, ούτε ζητήθηκε με θεσμικά πρέποντα τρόπο η διατύπωση της γνώμης της, έτσι ώστε το θεσμικό αυτό νομοσχέδιο να είναι η κατάληξη ενός νηφάλιου και επιστημονικού διαλόγου, προς όφελος του δικαιώματος» ανακοίνωσε η ΑΔΑΕ.

«Το νομοσχέδιο θα είναι δημόσια διαβούλευση αρκετές μέρες οπότε ο καθένας και η Αρχή θα μπορεί να καταθέσει τις απόψεις της. Είναι ένα πλήρες συνεκτικό νομοσχέδιο που δίνει απάντηση σε μια σειρά στρεβλώσεις και παθογένειες που διαπιστώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Για θεσμοθέτηση της συγκάλυψης μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης βυθίζει τη Δημοκρατία στον ζόφο των υποκλοπών. Έστησε ένα παρακράτος ολοκληρωτικού ελέγχου των πάντων».

Το νομοσχέδιο θα πάρει τον δρόμο για τη βουλή μέσα στον Δεκέμβριο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.