ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
2 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κούρδοι αντάρτες: Οι Τούρκοι καίνε τους νεκρούς τους στρατιώτες για να κρύψουν τις απώλειές τους

1 min read

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF δημοσίευσε τη Δευτέρα πλάνα που δείχνουν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις να καίνε το σώμα ενός από τους στρατιώτες τους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ.

Η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση Νύχι-Δαγκάνα κατά των Κούρδων ανταρτών στην περιοχή τον Απρίλιο, και δεν έχει ακόμη τερματίσει τη διασυνοριακή επίθεσή της. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του έχουν υποστεί μονάχα ελαφρές απώλειες, αλλά οι αντίπαλοί του, οι Δυνάμεις Άμυνας του Λαού (HPG), λένε ότι χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες.

Το βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε από δύο γυναίκες αντάρτισσες, οι οποίες ακούγονται να σχολιάζουν, λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια τουρκικής επιχείρησης στην ορεινή περιοχή της Μετίνα στην επαρχία Ντουχόκ του βόρειου Ιράκ, και δείχνει μια ομάδα στρατιωτών να περνάει μέσα από μια κατάφυτη, ορεινή περιοχή.

Το βίντεο στη συνέχεια δείχνει πλάνα από μια πυρκαγιά στην πλαγιά του βουνού, με ένα θολό αντικείμενο να έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Οι αντάρτισσες εκφράζουν την έκπληξή τους για το θέαμα, το οποίο εξηγούν πως είναι ένα φλεγόμενο πτώμα.

Αν και κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα, οι εικόνες και τα πλάνα τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια μαχών στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν το HPG απέκρουσε μια απόπειρα τουρκικής προέλασης στην περιοχή.

Το Γραφείο Τύπου του HPG ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τουλάχιστον δέκα Τούρκοι στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Στη συνέχεια, όπως εξηγεί το HPG, ο τουρκικός στρατός ανέλαβε δραστικά μέτρα για να αποτρέψει τους Κούρδους αντάρτες να φτάσουν στους σκοτωμένους στρατιώτες, εξαπολύοντας αεροπορική επίθεση στην περιοχή όπου έπεσαν οι τούρκοι στρατιώτες.

«Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το σημείο όπου βρίσκονταν τα πτώματα των στρατιωτών τους με πολεμικά αεροσκάφη και οβίδες για να μην πέσουν τα όπλα και οι εξοπλισμοί τους στα χέρια των δυνάμεών μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του HPG.

«Μετά τον βομβαρδισμό της περιοχής με πολεμικά αεροσκάφη και οβίδες, ο τουρκικός στρατός έκαψε τα πτώματα των στρατιωτών βομβαρδίζοντας και βάζοντας φωτιά στο σημείο όπου βρίσκονταν οι πεσμένοι τούρκοι στρατιώτες, με εμπρηστικές ρουκέτες που εξαπέλυσαν από ελικόπτερα επιθέσεως».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.