ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ισραήλ: Στρατιωτική ενίσχυση του Ιράν βλέπει ο Γκαντς

1 min read

Ο Ισραηλινός υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας της απερχόμενης Κυβέρνησης, Μπένι Γκαντς εξέφρασε την Τετάρτη την εκτίμηση ότι το Ιράν πρόκειται να ενισχυθεί στρατιωτικά από τη Ρωσία το ερχόμενο διάστημα, αξιοποιώντας την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης λόγω του Ουκρανικού, τονίζοντας ότι αυτό το ενδεχόμενο «πρόκειται να επηρεάσει όλη την περιοχή». Πρόσθεσε ότι όταν ο Βενιαμίν Νετανιάχου αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα, «θα δράσει προσεκτικά» ως προς το Ιράν.

Ο κ. Γκαντς μιλούσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου αναφέρθηκε στη στάση του Ισραήλ ως προς το Ιράν, το Ουκρανικό, την μόνιμη ένταση που παρατηρείται στην Δυτική Όχθη τους τελευταίους μήνες, αλλά και για τις πιθανές αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει ο κ. Νετανιάχου όταν θα αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα.

Μίλησε για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Δυτική Όχθη μετά τις εκλογές στο Ισραήλ λέγοντας ότι ελπίζει πως «δεν θα δει την ένταση να αυξάνεται, αρχής γενομένης από την Ιερουσαλήμ, στη συνέχεια στην Δυτική Όχθη, στη Γάζα και στο μέτωπο με τον Λίβανο», τονίζοντας ωστόσο ότι «κανένα από αυτά τα σενάρια δεν είναι εξωπραγματικά». Ο Γκαντς επέκρινε την Παλαιστινιακή Αρχή ότι δεν πράττει τα δέοντα στην Δυτική Όχθη, προσθέτοντας ότι «οι κινήσεις που προωθεί η Ραμάλα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και στον ΟΗΕ εναντίον του Ισραήλ μειώνουν τις πιθανότητες να μειωθεί η ένταση».

Σχετικά με την πιθανότητα το Ισραήλ να προχωρήσει στην παροχή οπλισμού στην Ουκρανία, τόνισε ο Μπένι Γκαντς ότι «η παρούσα παραγωγή οπλικών συστημάτων δεν επαρκεί για μεγάλες εξαγωγές», διευκρινίζοντας ότι «όσον αφορά την Ουκρανία, σαφώς και είναι δυνατόν να αλλάξουμε πολιτική εάν τελικά αποφασισθεί να μεταβάλουμε τη στάση μας, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να αποστείλουμε όλα μας τα αντιπυραυλικά συστήματα». «Ας μην ξεχνάμε ότι την Ουκρανία την στηρίζει πρώτα και κύρια το ΝΑΤΟ», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας, ο Μπένι Γκαντς τόνισε ότι «διαθέτουμε έναν στρατό εξαιρετικό και ένα αμυντικό σύστημα αξιόμαχο και πρέπει να διατηρήσουμε την παρούσα κατάσταση. Καταβάλαμε πάρα πολλές προσπάθειες για να φτάσουμε σε αυτό το καλό επίπεδο». «Αυτό που πραγματικά με απασχολεί δεν είναι τόσο οι απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας, αλλά οι ακραίες τάσεις που εκδηλώνονται στο εσωτερικό της ισραηλινής κοινωνίας», κατέληξε.

Οι δηλώσεις του Μπένι Γκαντς την Τετάρτη ανακοινώθηκαν μετά από την γνωστοποίηση της πληροφορίας ότι τις πρώτες πρωινές ώρες βομβαρδίστηκαν στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν οπλισμό που προοριζόταν σε φιλοϊρανικές ομάδες πολιτοφυλακής που κινούνταν στην μεθόριο Συρίας-Ιράκ και ότι η ενέργεια αυτή αποδίδεται στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συριακή ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο, κατά την διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άτομα. Παράλληλα, το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μαγιαντίν, που εκφράζει τις θέσεις της Χεζμπολάχ, μετέδωσε ότι την επίθεση πραγματοποίησε το Ισραήλ και έγινε με drone.

Από ισραηλινής πλευράς δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση για το γεγονός.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.