ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
5 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σαρώνει η κακοκαιρία: Νεκρή στην Εύβοια – Υπερχείλισαν τα ποτάμια των Τρικάλων

1 min read

Κακοκαιρία σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται κακοκαιρία και από το βράδυ της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι: Τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα, εκτός από τις παραπάνω περιοχές τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα που θα είναι ιδιαίτερα έντονα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Πυκνό χιόνι θα πέσει σε όλα τα ορεινά.

Υπερχείλισαν οι παραπόταμοι του Πηνειού

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, καθώς έχουν υπερχειλίσει όλοι οι παραπόταμοι του Πηνειού ποταμού, ενώ και ο Πηνειός σε πολλά σημεία είναι πάνω από τα όρια, έχουν υποχωρήσει αναχώματα και έχει κατακλύσει καλλιεργήσιμες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων, ειδικότερα στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η ίδια εικόνα παρατηρείται και σε πολλές περιοχές του δυτικού τμήματος του νομού Τρικάλων, κυρίως όσες γειτνιάζουν με το όρος Κόζιακα, ενώ αναφορές από κατοίκους γίνονται και για κατολισθήσεις σε δρόμους.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και των τεσσάρων δήμων του νομού Τρικάλων συνδράμουν ώστε να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και ζημιές που έχουν δημιουργηθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. Καταστροφές έχουν υποστεί τα δίκτυα ύδρευσης, ενώ δημιουργεί ανησυχία στους κατοίκους και τις αρμόδιες αρχές μια ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

Νεκρή γυναίκα στην Εύβοια

Νεκρή εντοπίστηκε και ανασύρθηκε γυναίκα, η οποία παρασύρθηκε από χείμαρρο στο χωριό Δρυμώνας Ευβοίας.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η 59χρονη γυναίκα που αγνοούνταν από νωρίς το πρωί, βρισκόταν σε αυτοκίνητο με την κόρη της όταν περίπου στις 10 π.μ. ακινητοποιήθηκαν στο σημείο όπου έχει φουσκώσει ο χείμαρρος.

Στην προσπάθειά τους να βγουν από το όχημα, η κόρη της τα κατάφερε, η μητέρα ωστόσο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, για να εντοπιστεί στην συνέχεια νεκρή.

Επίσης στη Λάρισα, το Λιβάδι Ελασσόνας ντύθηκε στα… λευκά, όπως και η περιοχή της Αμαλιάδας, από το Παλούκι έως το Λατίφι.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.