ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
7 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κοσμοσυρροή στη Βαρβάκειο αγορά για το πασχαλινό τραπέζι

1 min read

Σε ρυθμούς Πάσχα όμως έχουν αρχίσει να μπαίνουν και εκείνοι που θα μείνουν στην πόλη. Η Βαρβάκειος αγορά άρχισε να ζεσταίνεται και η κινηση σήμερα ήταν αυξημένη. Οι περισσότεροι καταναλωτές έκαναν μια πρώτη καταγραφή των τιμών περιμένοντας ότι θα πέσουν όσο θα πλησιάζουμε προς το Πάσχα . Σήμερα πάντως η τιμή στο αρνί και το κατσίκι ξεκινούσε από τα 9 ευρω αυξημένη κατα 3 ευρω από πέρυσι. Πολύ λογικές χαρακτήρισε τις τιμές ο υπουργος Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο «κυνήγι» του…οβελία!

Με το γιορτινό τραπέζι να πλησιάζει… η Βαρβάκειος αγορά έχει την τιμητική της… Δεκάδες καταναλωτές έσπευσαν για να αγοράσουν αρνάκι και κατσίκι…

«Η κίνηση έχει ξεκινήσει αυτές τις ημέρες, ο κόσμος ψωνίζει και αρνί και κατσίκι , οι τιμές ξεκινάνε από 9 και φτάνουν 10,99 ευρώ» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης.

Με τις τιμές να είναι ακριβότερες κατά τουλάχιστον τρία ευρώ σε σχέση με πέρσι, ο κόσμος κάνει τη βόλτα του και διαλέγει πολύ προσεχτικά.

«Άμα ψάξεις έχει και φτηνά, αναλόγως την ποιότητα» αναφέρει καταναλωτής.

«Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά είναι αυξημένη, με τους καταναλωτές να είναι στο κυνήγι για τις καλύτερες τιμές» μεταδίδει ο ρεπόρτερ του MEGA,…

«Είναι λιγάκι ακριβούτσικα, αλλά ο καθένας όταν θέλει να κάνει το τραπέζι του υποχρεωτικά θα το πάρει το κρέας» δηλώνουν οι καταναλωτές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε σήμερα στη Βαρβάκειο Αγορά και συνομίλησε με κρεοπώλες και καταναλωτές.

«Όπως διαπιστώσατε, οι τιμές έχουν κρατηθεί σε πολύ λογικά επίπεδα, μπορεί να βρεις αρνακι και κατσίκι από τα 8 ευρώ και βεβαίως να φτάσει μεχρι 12-13 ευρώ» δήλωσε ο υπουργός.

Έλεγχοι για ποιότητα και τιμές

Οι έλεγχοι για την ποιότητα και τις τιμές στα κρέατα είναι συνεχείς …. Το απόγευμα κλιμάκιο της γενικής γραμματείας εμπορίου βρέθηκε στη Δάφνη και πραγματοποίησε ελέγχους σε κρεοπωλεία της περιοχής.

«Προσέχουμε πάντα για την καλύτερη ποιότητα, για το καλύτερο προϊόν, προσπαθουμε να ανταγωνιστούμε την αγορά και προσφέρουμε καλό προϊόν σε χαμηλή τιμή» δηλώνει κρεοπώλης.

Οι αυξημένες τιμές σε λαχανικά και οπωροκηπευτικά δρουν μέχρι στιγμής ανασταλτικά για τους καταναλωτές με την κίνηση να είναι περιορισμένη.

«Έπρεπε ήδη να έχουν έρθει οι νοικοκυρές, δυστυχώς όμως είναι πολύ πεσμένα τα πράγματα» τονίζει ιδιοκτήτης μανάβικου.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο εμπορίου και υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, οι τιμές στο αρνί αυξήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο κατά 17,1%, στα μαρούλια κατά 17,5%, στα αναψυκτικά κατά 19,0%.

Το συνολικό κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού υπολογίζεται αυξημένο έως και κατά 20%.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.