ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
5 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καζακστάν: Εξτρεμιστές επιχείρησαν να εμποδίσουν την ανάπτυξη των Ρώσων αλεξιπτωτιστών

1 min read

Πριν από λίγο, ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε αλεξιπτωτιστές της Ρωσικής Ομοσπονδίας έφτασε στο Καζακστάν. 

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Τσκαλόφσκι σήμερα το πρωί ως μέρος της βοήθειας προς τη Δημοκρατία του Καζακστάν για την καταστολή των διαδηλώσεων στη χώρα μέσω του CSTO. 

Την ίδια ώρα, το δεύτερο στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο μετέδωσε προηγουμένως το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, θα φτάσει επίσης στο Καζακστάν την επόμενη μιάμιση ώρα.

Μετά την άφιξη των Ρώσων αλεξιπτωτιστών στην Άλμα-Ατα, έγινε γνωστό ότι οι εξτρεμιστές προσπάθησαν να εμποδίσουν τα ρωσικά στρατεύματα στην πόλη. Πηγές στην Άλμα Άτα αναφέρουν ότι όλες οι έξοδοι από την πόλη είναι αποκλεισμένες, μεταξύ άλλων με αποκλεισμό των αυτοκινητοδρόμων, πυρπολούνται ελαστικά αυτοκινήτων κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις περαιτέρω κινήσεις των Ρώσων οι οποίοι  εξακολουθούν να βρίσκονται στην Άλμα Άτα. 

Πόσοι Ρώσοι στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν αυτή τη στιγμή στο Καζακστάν είναι άγνωστο, ωστόσο, σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιευμένα στοιχεία, μιλάμε για περίπου 200 στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (2 αερομεταφερόμενοι λόχοι).

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο ρωσικός στρατός θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για εκκαθάριση στις πιο εξεγερμένες πόλεις στο Καζακστάν. 

Μετά από αυτό, θα σταλούν σε ρωσικά στρατηγικά σημεία όπως στον χώρο δοκιμών πυραυλικής άμυνας, στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ κ.λπ.

Είναι γνωστό ότι. ότι εντός της επόμενης ώρας τουλάχιστον δύο στρατιωτικά αεροσκάφη θα απογειωθούν επίσης από τη Λευκορωσία. Αυτό αποδεικνύεται από στοιχεία σχετικά με τη μαζική μεταφορά στρατευμάτων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Machulishchi, που βρίσκεται κοντά στο Μινσκ.

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ο ρωσικός στρατός βρίσκεται ήδη στο έδαφος του Καζακστάν καθώς μεταφέρθηκαν σε αυτή τη χώρα στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ταραχές έχουν κλιμακωθεί με αποτέλεσμα να έχει αποκεφαλιστεί και δεύτερος αστυνομικός.

Η αγριότητα θυμίζει την εξέγερση στην Ουκρανία στην πλατεία Μαϊντάν που όλοι γνωρίζουν ότι υποκινήθηκε από την Δύση.

Και τότε είχαν αποκεφαλιστεί Ουκρανοί αστυνομικοί, πιθανότατα από Τατάρους Τούρκους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.