ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

S-400: Ολοκληρώνεται η ανάπτυξη των συστημάτων από την Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας

1 min read

H Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας είναι πιθανό να ολοκληρώσει την ανάπτυξη της πρώτης μονάδας του πυραυλικού συστήματος S-400 Triumph σε αεροπορική βάση στο Παντζάμπ μέχρι τον Φεβρουάριο, δήλωσαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι το Σάββατο.

Η διαδικασία ανάπτυξης του πυραυλικού συστήματος έχει ξεκινήσει και θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες έξι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Η πρώτη μονάδα του πυραυλικού συστήματος S-400 αναπτύσσεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να καλύψει τμήματα των συνόρων με την Κίνα στον βόρειο τομέα καθώς και τα σύνορα με το Πακιστάν.

«Η μεταφορά διαφόρων κρίσιμων εξαρτημάτων των πυραυλικών συστημάτων καθώς και του περιφερειακού εξοπλισμού τους στο σημείο της ανάπτυξης συνεχίζεται», δήλωσε αξιωματούχος. Συνολικά, η Ινδία θα λάβει πέντε μονάδες των πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει ακόμη διευκρινίσει εάν θα επιβάλει κυρώσεις στην Ινδία σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Countering America’s Adversaries Through Sanctions (CAATSA) για την προμήθεια των S-400. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η συμφωνία πυραυλικής άμυνας μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας έχει μεγάλη σημασία για την ινδική αμυντική ικανότητα και εφαρμόζεται παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να «υπονομεύσουν» τη συνεργασία.

Με πληροφορίες από: India Today

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.