ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυξανόμενες εντάσεις στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας Izumo: Το ιαπωνικό αεροπλανοφόρο πλέει «δίπλα-δίπλα» με πλοίο του κινέζικου στρατού [pics,vid]

1 min read

Η κινεζική κυβέρνηση δημοσίευσε βίντεο και εικόνες που δείχνουν το αεροπλανοφόρο Izumo της Ιαπωνίας να πλέει εντυπωσιακά κοντά στο πλοίο Liaoning του Πολεμικού Απελευθερωτικού Στρατού και τους συνοδούς του κατά τη διάρκεια πρόσφατων ασκήσεων στον Ειρηνικό. Η εικόνα αυτή δημοσιεύθηκε αφότου Ιάπωνες αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σχέδια για τη δημιουργία μιας στρατιωτικής τηλεφωνικής γραμμής με τους ομολόγους τους στην Κίνα για να βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση πιθανών αλλαγών στο μέλλον.

https://twitter.com/sugar_wsnbn/status/1476524313335693313?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1476524313335693313%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.onalert.gr%2Fkosmos%2Fizumo-to-iaponiko-aeroplanoforo-pleei-dipla-dipla-me-ploio-toy-kinezikoy-stratoy-picsvid%2F441294%2F

Το γραφείο του Μικτού Επιτελείου των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας (JSDF) ανακοίνωσε αρχικά ότι παρατήρησε το Liaoning , μαζί με ένα αντιτορπιλικό Type 052D , μια φρεγάτα Type 054A και ένα πλοίο Type 901, να διέρχονται από την Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά της Οκινάουα, στις 15 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια, ο κινεζικός στόλος μετακινήθηκε νοτιοανατολικά και διεξήγαγε μια σειρά ασκήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης και ανάκτησης μαχητικών αεροσκαφών J-15 από το Liaoning. Τα σκάφη του Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN) επέστρεψαν στη συνέχεια στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας στις 25 Δεκεμβρίου. Επίσης κυκλοφόρησαν πλάνα που δείχνει ένα ιαπωνικό μαχητικό αεροσκάφος F-15J Eagle να αναχαιτίζει ένα κινεζικό J-15, κατά τη διάρκεια αυτών πρόσφατων ασκήσεων.

Αυξανόμενες εντάσεις στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας

Η παρουσία των κινεζικών πλοίων στον Ειρηνικό νότια της Ιαπωνίας αντανακλά τον διαρκώς αυξανόμενο επιχειρησιακό ρυθμό του κινεζικού Απελευθερωτικού Στρατού , καθώς και την αυξανόμενη ικανότητά του να προβάλλει σημαντική ναυτική ισχύ πέρα από την άμεση περιφέρεια της Κίνας . Τον Οκτώβριο, μια άλλη ομάδα πολεμικών πλοίων της Κίνας πραγματοποίησαν με πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ρωσία κοινή περιπολία που έφτασαν πολύ κοντά στα νησιά της Ιαπωνίας, μια σημαντική επίδειξη των σύγχρονων θαλάσσιων ικανοτήτων της Κίνας.

Η Ιαπωνική Ναυτική Δύναμη Αυτοάμυνας αύξησε και η ίδια την κλίμακα και το εύρος των δραστηριοτήτων της τα τελευταία χρόνια , συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε έναν αυξανόμενο αριθμό πολυεθνικών ναυτικών και άλλων ειδών ασκήσεων στον Ειρηνικό. Μόλις φέτος, η Izumo φιλοξένησε στο πλαίσιο ασκήσεων τα F-35B του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Εν μέσω αυτών των αυξανόμενων εντάσεων, το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε στις 28 Δεκεμβρίου ότι συμφώνησε να δημιουργήσει μια ανοιχτή γραμμή με Κινέζους στρατιωτικούς αξιωματούχους ειδικά για να παρέχει μια γραμμή για την εκτόνωση πιθανών κρίσεων. Η κινεζική κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε άμεσα αυτά τα σχέδια, τα οποία προέκυψαν από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ιάπωνα υπουργού Άμυνας Nobuo Kishi και του κινέζου υπουργού Άμυνας Wei Fenghe τη Δευτέρα. Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε μια δήλωση, στην οποία ανέφερε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν τρόπους «να αποτραπεί η κλιμάκωση των συγκρούσεων και να βελτιώνεται συνεχώς το επίπεδο αμυντικής συνεργασίας», μαζί με άλλα θέματα.

Με πληροφορίες από: The Drive 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.