ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
5 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Kυβέρνηση: «Στην επόμενη επιθετική ενέργεια των Τούρκων θα απαντήσουμε ισοδύναμα»

1 min read

«Εφόσον υπάρξει ξανά επιθετική ενέργεια από την Τουρκία, η ενέργεια αυτή θα απαντηθεί» δήλωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δηλαδή η κυβέρνηση τουλάχιστον λεκτικά, δείχνει ότι έχει φτάσει στο όριο πέραν του οποίου δεν μπορεί να υποχωρήσει άλλο.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σαφής: εφόσον υπάρξει ξανά επιθετική ενέργεια από την Τουρκία, η ενέργεια αυτή θα απαντηθεί» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τζανακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του Νίκου Κοτζιά ότι σε ενδεχόμενο αντίστοιχο συμβάν με εκείνο των Ιμίων «δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά» από την ελληνική πλευρά.

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση αντέδρασε στο περιστατικό στα Ίμια «με ψυχραιμία και στόχος της Ελλάδας δεν είναι να εντείνει την κρίση αλλά να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με τη στάση της η Άγκυρα «εάν δεν προσπέρασε την «κόκκινη γραμμή» σίγουρα έφτασε στα όριά της και εκτιμώ ότι η τουρκική πλευρά έχει παραλάβει το μήνυμα».

Επανέλαβε παράλληλα ότι η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργεί «ελεγχόμενες εντάσεις για διάφορους λόγους που σχετίζονται με το Κουρδικό».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.