ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
5 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εγκλήματα κατά των γυναικών στο Αφρίν: Η Τουρκία πρέπει να δικαστεί

1 min read

Η Τουρκία διαπράττει αδιαμφισβήτητα εγκλήματα πολέμου στο Αφρίν, που διαπράττονται εσκεμμένα κατά των γυναικών…

Η Ναϊέλ Μιχεμέντ, μέλος της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν, είπε ότι η Τουρκία πρέπει να διωχθεί για εγκλήματα πολέμου, σημειώνοντας ότι τα εγκλήματα κατά των γυναικών έχουν γίνει ρουτίνα από τότε που η Τουρκία κατέλαβε το Αφρίν.

Το 2018, η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν (Εφρίν) και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από την Τουρκία, παρέμειναν στην περιοχή από τον Μάρτιο του ίδιου έτους. Έκτοτε, διάφορα εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις δικαιωμάτων, που αντικατοπτρίζονται και στις εκθέσεις του ΟΗΕ, έχουν συμβεί στην πόλη.

Περισσότερες από 1.000 γυναίκες έχουν απαχθεί μέχρι σήμερα στην πόλη, η οποία έχει γίνει κομβικό σημείο απαγωγών, βιασμών, εθνοκάθαρσης και εκτουρκισμού, σύμφωνα με εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών. Η τύχη των περισσότερων από τις γυναίκες που απήχθησαν είναι άγνωστη.

Σε μια δήλωση Τύπου που κυκλοφόρησε στο Αφρίν στις 25 Οκτωβρίου, μια ΜΚΟ απαρίθμησε τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των γυναικών από τον τουρκικό στρατό και τις πολιτοφυλακές που συνδέονται με αυτόν στην περιοχή. Σύμφωνα με την έκθεση, 84 γυναίκες έχουν σκοτωθεί στο Αφρίν από τις 18 Μαρτίου 2018. Από αυτές, έξι γυναίκες αυτοκτόνησαν. Την ίδια περίοδο βιάστηκαν 71 γυναίκες. Σύμφωνα με την έκθεση, πάνω από χίλιες γυναίκες απήχθησαν από τους Τούρκους μισθοφόρους και η τύχη των περισσότερων από αυτές είναι ακόμα άγνωστη.

Η Ναϊέλ Μιχεμέντ, μέλος της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν, πραγματοποίησε μία αποτίμηση των εν λόγω «εγκλημάτων πολέμου» και των εμπειριών των γυναικών, από την αρχή των επιθέσεων στο Αφρίν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τις παραστρατιωτικές τους ομάδες.

«Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για εγκλήματα πολέμου και διαπράττονται εσκεμμένα κατά των γυναικών», είπε.

«Μετά την εισβολή, κάθε είδους πιθανό αδίκημα έχει διαπραχθεί κατά των γυναικών. Έχουν δολοφονηθεί, παρενοχληθεί, βιαστεί, παντρευτεί με τη βίαια. Τους έχουν αφαιρέσει όλα τα δικαιώματα που είχαν αποκτήσει στην Επανάσταση της Ροζάβα και τις έχουν φυλακίσει στα σπίτια. Εμείς ως ΜΚΟ του Αφρίν εντοπίσαμε 84 γυναίκες που δολοφονήθηκαν, αλλά οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι. Έξι γυναίκες οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία επειδή δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτό που περνούσαν. Κάθε μέρα, υπάρχουν νέα για απαγωγές. Υπήρξαν περισσότερες από χίλιες. Καταγράψαμε σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος 71 γυναικών»

Η Ναϊέλ Μιχεμέντ πιστεύει ότι το απώτερο κίνητρο αυτών των βιασμών και απαγωγών είναι να διώξουν και άλλους ντόπιους κατοίκους από το Αφρίν, για να βοηθήσουν την πολιτική του εκτουρκισμού που διεξάγει η Άγκυρα.

Το Αφρίν ήταν μια πόλη γυναικών

Η Μιχεμέντ λέει ότι μετά την επικράτηση της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) οι γυναίκες στην πόλη είχαν κερδίσει τα δικαιώματά τους και ήταν ισχυρές, ενώ χαρακτήρισε το Αφρίν ως μία πόλη των γυναικών εκείνη την εποχή.

«Η πόλη των γυναικών έχει μετατραπεί σε κόλαση. Οι γυναίκες της πόλης συνήθιζαν να δείχνουν στον κόσμο τι μπορούσαν να κάνουν. Ήταν ενεργές σε κάθε πτυχή της ζωής, είτε στρατιωτική, οικονομική, πολιτική ή διπλωματική. Γυναικεία ιδρύματα είχαν δημιουργηθεί, και οι προσπάθειές τους είχαν γίνει ορατές».

Η Ναϊέλ Μιχεμέντ προέτρεψε τις διεθνείς γυναικείες οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών να πάψουν σιωπούν για το Αφρίν.

«Οι διεθνείς συμβάσεις προστατεύουν τα δικαιώματα των γυναικών. Περιλαμβάνουν την απαίτηση να πολεμήσουμε όλοι μαζί τα εγκλήματα κατά των γυναικών. Οι συμβάσεις ορίζουν ότι ο βιασμός, η παρενόχληση και τα βασανιστήρια είναι εγκλήματα. Η Τουρκία διαπράττει όλα αυτά τα εγκλήματα εδώ και πολλά χρόνια. Καλούμε όλες τις γυναίκες, να υπερασπιστούμε μαζί τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφρίν. Όλες οι γυναίκες πρέπει να ασκήσουν πίεση στα κράτη τους ενάντια στα εγκλήματα που διαπράττονται στο Αφρίν».

«Η Τουρκία πρέπει να δικαστεί στα διεθνή δικαστήρια για τα εγκλήματά της και να καταδικαστεί για κάθε έγκλημα που διαπράττει».

Πηγή: Η Φωνή των Κούρδων

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.