ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τελεσίγραφο Κ.Μιτσκόσκι στον Ζ.Ζάεφ: «Παραιτήσου σήμερα» – Αιφνιδιασμός στην Αθήνα από τις εξελίξεις

1 min read

Το πρόβλημα που ανακύπτει με την παραίτηση ή τον υπό παραίτηση Ζάεφ από την πρωθυπουργία των Σκοπίων είναι ότι πέραν του ονόματος σκέτο «Μακεδονία» που το επερχόμενο ούτως η άλλως στην εξουσία VMRO, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει, θα επαναφερθούν και όλα τα παρανοϊκά αφηγήματα τους Νίκολα Γκρουέφσκι περί Σκοπιανών απογόνων των αρχαίων Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πως η μισή ελληνική Ιστορία ανήκει στα… Σκόπια.

Βέβαια, ο Γκρουέφσκι έχει φροντίσει να κλέψει Ιστορία και από τους Βούλγαρους οι οποίοι όμως αντιδρούν έντονα και ασκούν βέτο στην… ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων.

Από την στιγμή που το VMRO πιέζει τον Ζ.Ζάεφ να παραιτηθεί σήμερα αλλιώς θα καταθέσει πρόταση μομφής, το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα πρέπει να προετοιμαστεί για έναν σκληρό αγώνα για να προστατέψει την χώρα από τα δεινά που το ίδιο προκάλεσε.

Ο Μιτσκόσκι θέλει παραίτηση Ζάεφ, σήμερα, για να κυβερνήσει από αύριο, καθώς θεωρεί ότι διαθέτει ήδη την απαιτούμενη πλειοψηφία στην Βουλή.

Ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μίτσκοσκι δήλωσε ότι αναμένει σήμερα την παραίτηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, προσθέτοντας ότι αν αυτό δεν συμβεί, θα ξεκινήσει η διαδικασία πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. 

Επισήμανε ότι δεν συναινεί σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, παρά μόνο σε μια πολιτική κυβέρνηση.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, ασκούνται πιέσεις στους  61 βουλευτές που υπέγραψαν ότι θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση του SDSM και του DUI.

«Από ό,τι γνωρίζω, ασκείται σφοδρή πίεση σε κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που υπέγραψαν χθες αυτήν την πρωτοβουλία. Προς το παρόν, δεν έχω πληροφορίες ότι κάποιος δίστασε και άφησε αυτό το έγγραφο. Αναμένουμε μια ώρα σύντομα, την παραίτηση Ζάεφ.

 Γνωρίζοντας τις μεθόδους αυτής της κυβέρνησης, τίποτα δεν με εκπλήσσει», είπε ο Μίτσκοσκι.

Όπως διεμήνυσε δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσει το νέο όνομα της χώρας, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει, όπως είπε, πως η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε σε συνέντευξή του στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, τον Sitel:

«Δεν μπορείτε να περιμένετε από εμένα να επαναλαμβάνω σαν τον Ζόραν Ζάεφ τον προσδιορισμό (σ.σ.: Βόρεια).

Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω. Όμως, τη Συμφωνία των Πρεσπών, που φέρνει μαζί της μια συγκεκριμένη πραγματικότητα στη Μακεδονία – είμαστε μέρος αυτής της Βουλής, συμμετέχουμε σε εκλογές στη χώρα, είμαστε μέρος μίας πραγματικότητας την οποία δυστυχώς υιοθέτησε ο Ζόραν Ζάεφ – δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε, δεν μπορούμε να είμαστε υποκριτές και να λέμε ότι δεν είναι πραγματικότητα», ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Την Συμφωνία των Πρεσπών δεν την υπέγραψαν οι Έλληνες αλλά ο Α.Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και την αποδέχτηκε ο νυν πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης της ΝΔ.

Βάση της Συμφωνίας έχουμε παραδώσει ως κράτος το όνομα, έστω με γεωγραφικό προσδιορισμός, εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς.

Στην Συμφωνία όμως προβλέπεται ρητά ότι η ελληνική Ιστορία δεν έχει καμία σχέση με την ολιγοετή ιστορία του σλαβοαλαβανικού μορφώματος.

Εάν λοιπόν το VMRO χρησιμοποιήσει το όνομα σκέτο «Μακεδονία» και αρχίσει το γνωστό αφήγημα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας και οι αρχαίοι Μακεδόνες νόμιζαν ότι μιλούσαν δωρικά αρχαία ελληνικά, τότε αυτόματα πρέπει να καταγγελθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική πλευρά και να ζητηθεί η επιβολή κυρώσεων στα Σκόπια από άπαντες.

Μπλοκάρισμα της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ και απαίτηση από τις ΗΠΑ (γιατί αυτές ευθύνονται για αυτήν την καταστροφική συμφωνία) να πιέσουν τα Σκόπια με κάθε μέσο να μην επαναφέρουν τα παρανοϊκά αφηγήματα του Γκρουέφσκι.

Στα σκοπιανά κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορεί ένα βίντεο που χαρακτηρίζεται ως «σκανδαλώδες» από τους Σκοπιανούς, του καθηγητή ιστορίας, Ντράγκι Γκιοργκίεφ, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής για την Ιστορία των Σκοπίων στις συζητήσεις που γίνονται με την Βουλγαρία.

Στο βίντεο, ο Γκιοργκίεφ ισχυρίζεται ότι κατά τη δημιουργία του σκοπιανού έθνους χρησιμοποιήθηκε η σλαβομακεδονική ιστοριογραφία με πλαστογραφίες.

«Στα Σκόπια, η ιστοριογραφία ήταν προσανατολισμένη στην οικοδόμηση του έθνους. Κανείς στη «Μακεδονία» δεν αντιτάχθηκε στις απόψεις των ιστορικών μας. Κανείς. Έχουν ελευθερία, είχαν, όμως, άλλη αποστολή. Εδώ πρέπει να το δούμε πιο τολμηρά. 

Έχουμε ένα παρελθόν όταν χτίστηκε εκείνο το έθνος που δεν αντιστοιχεί στην ακαδημαϊκή επιστήμη. 

Ορισμένα ζητήματα είτε παραμερίστηκαν είτε επιλέχθηκαν σκόπιμα. Υπήρξαν και πλαστογραφίες», λέει ο Γκιοργκίεφ.

https://twitter.com/naukaetop/status/1456617001594638341?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1456617001594638341%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.defencenet.gr%2Fasfaleia%2Fethnika-themata%2F912462_telesigrafo-kmitskoski-ston-zzaef-paraitisoy-simera-aifnidiasmos

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.