ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ομολογία» ΗΠΑ: Η Κίνα έχει το ισχυρότερο Πολεμικό Ναυτικό του κόσμου

1 min read

Το κινεζικό ναυτικό είναι η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη στη Γη, με συνολικά 355 πλοία, αποκάλυψε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (δείτε την σχετική έκθεση εδώ).

Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει πως αυτή τη στιγμή το ναυτικό της Κίνας, γνωστό ως Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN), διαθέτει 355 πλοία και υποβρύχια.

Το ναυτικό ενισχύει επίσης την ικανότητά του να πραγματοποιεί πλήγματα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας εναντίον χερσαίων στόχων, καθώς και τις δυνατότητές του στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες προβολής παγκόσμιας ισχύος της Κίνας, σημειώνεται στην έκθεση.

Και αυτοί οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν στο άμεσο μέλλον, με το Υπουργείο Άμυνας να αναμένει ότι ο κινεζικός στόλος θα αυξηθεί στα 460 πλοία μέχρι το 2030.

Εκτός από το μεγαλύτερο ναυτικό στον κόσμο, η Κίνα διαθέτει επίσης τον μεγαλύτερο μόνιμο στρατό στον κόσμο και την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορία. Αυτά προστίθενται στις ούτως ή άλλως καταγεγραμμένες μεγάλες πυρηνικές δυνατότητες της χώρας.

Η έκθεση είναι σημαντική καθώς έρχεται εν μέσω εντάσεων μεταξύ της Κίνας και της Ταϊβάν, η οποία από καιρό διεκδικεί την ανεξαρτησία της ως αυτόνομο κράτος, αν και αυτή την ανεξαρτησία την αρνείται η ηπειρωτική Κίνα, που θεωρεί την Ταϊβάν δικό της έδαφος.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, η Κίνα έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες εισβολές στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν, με αποκορύφωμα τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ την 1η Οκτωβρίου. Αργότερα τον ίδιο μήνα, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έστειλαν πολεμικά πλοία στα στενά της Ταϊβάν, μια πράξη που καταδικάστηκε από την Κίνα.

Την Παρασκευή, η Κίνα προχώρησε περαιτέρω στον αγώνα κατά της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν, δηλώνοντας ότι όποιος την υποστηρίζει θα διώκεται ποινικά και θα βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κίνα ορίζει συγκεκριμένη τιμωρία για άτομα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν.

Πηγή: jerusalem post

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.