ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
7 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση

1 min read

Την Παρασκευή ο καιρός θα κυλήσει στο μοτίβο των προηγούμενων ημερών.

Η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στα δυτικά και βόρεια, αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται ηλιοφάνεια, αλλά με παροδική συννεφιά, η οποία όσο κινούμαστε νοτιότερα θα πυκνώνει. Βροχές αναμένονται για άλλη μια μέρα στα νότια.

Ειδικότερα στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στα νότια τμήματα των Κυκλάδων, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Βροχές που φαίνεται να είναι διάσπαρτες και ασθενούς ως και μέτριας έντασης. Πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά υπάρχει και για την Εύβοια και την κεντρική Στερεά Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα ξεκινήσει η μέρα με ψύχρα και το μεσημέρι ο υδράργυρος θα πλησιάσει τους 18°C στα βόρεια, 17 στη Θεσσαλία, 20-22°C στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές και μέχρι 23 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε ανατολικές διευθύνσεις 5-7 στα νότια δυνατός ανατολικός άνεμος μέχρι 8 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες 5-7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, χωρίς να λείπουν και πάλι κάποιες τοπικές νεφώσεις μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-19°C και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 4-6 το πρωί στα ανατολικά και 7 μποφόρ.

Περισσότερο ήλιο περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη με αραιή συννεφιά. Γενικά λοιπόν αίθριος ο καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-17°C βαθμούς, με βορειοανατολικό άνεμο στο Θερμαϊκό με ένταση 2-4 μποφόρ.

Να περάσουμε τώρα να δούμε τι καιρό θα έχουμε το σαββατοκύριακο. Ξεκινώντας από το Σάββατο, όπου γενικά αναμένεται συννεφιά, με μικρής έντασης τοπικές βροχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Πρόσκαιρες καταιγίδες όμως και γενικά λίγο πιο έντονες βροχές πιθανόν να σημειωθούν στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα, δηλαδή στο νότιο Ιόνιο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι από 17 βαθμούς στα βόρεια, μέχρι 20-22°C στις υπόλοιπες περιοχές και οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4-6, στο Αιγαίο και στο νότιο Ιόνιο και 7 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Κυριακή ο καιρός θα είναι παρόμοιος, με τοπικές βροχές αρκετά περιορισμένες και σε έκταση και σε ένταση στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες περιμένουμε στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά, από 18°C στα βόρεια, μέχρι 20-22°C στις υπόλοιπες περιοχές και οι βοριάδες στα πελάγη θα υποχωρήσουν λίγο, με ένταση 4-5 τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.