ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
3 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προκαλεί και πάλι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια στην Ελλάδα» – Βολές κατά των ΗΠΑ

1 min read

«Οι ΗΠΑ λένε ψέματα, στηρίζουν την τρομοκρατία», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Προκλήσεων συνέχεια από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ακόμη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ετοιμότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ούτε οι ΗΠΑ.

«Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον ομόλογό του από τη Βενεζουέλα.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στη χώρα μας είπε: «Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας. Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. (σ.σ. ανατολικά της Κρήτης), ανακοινώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα. Δεν ξέρω ποιο είναι το όφελος από αυτό. Ίσως η εσωτερική πολιτική».

«Οι ΗΠΑ λένε ψέματα, στηρίζουν την τρομοκρατία»

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε κατά των ΗΠΑ αλλά και του Τζο Μπάιντεν τονίζοντας πως «λένε ψέματα» και «στηρίζουν την τρομοκρατία».

«Οι ΗΠΑ λένε ψέματα στο Κογκρέσο, στηρίζουν την τρομοκρατία και αυτή η ενέργεια αποτελεί αδίκημα για την Ουάσινγκτον. Αντί να κατηγορούν την Τουρκία, οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους λανθασμένες πολιτικές. Επίσης, θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς με τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στον Τζο Μπάιντεν που κατηγόρησε την Τουρκία για την στρατιωτική της δράση στη βορειοανατολική Συρία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.