ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Περισσότεροι από 5.000 γιατροί και επιστήμονες κατηγορούν τις κυβερνήσεις για εγκληματική ανικανότητα κατά του COVID-19

1 min read

Debra HeineRéseau International, 8-10-21

Mετάφραση: Μ.Στυλιανού

Μια «Δήλωση γιατρών» που παράγεται από μια διεθνή συμμαχία γιατρών και ιατρικών επιστημόνων καταδικάζει έντονα την παγκόσμια στρατηγική θεραπείας covid, κατηγορώντας τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για πιθανά «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» με την παρεμπόδιση των γιατρών να παράσχουν θεραπείες που σώζουν ζωές στους ασθενείς τους και την φίμωση οποιασδήποτε ανοιχτής επιστημονικής συζήτησης.

Το έγγραφο αναφέρει ότι οι συστάσεις μιας πανομοιότυπης «θεραπείας» έχουν οδηγήσει σε περιττές ασθένειες και θανάτους.

Μέχρι τη 1 μ.m. το απόγευμα της Παρασκευής, η δήλωση είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 3100 υπογραφές από γιατρούς και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. (Δείτε παρακάτω για τον ενημερωμένο αριθμό).

Μια ομάδα γιατρών και επιστημόνων συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη της Ιταλίας στις αρχές Σεπτεμβρίου για μια τριήμερη παγκόσμια σύνοδο κορυφής για τον Covid-19 για να πουν «την αλήθεια στην εξουσία σχετικά με την έρευνα και τη θεραπεία της πανδημίας Covid».

Η σύνοδος κορυφής, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, έδωσε στους επαγγελματίες υγείας την ευκαιρία να συγκρίνουν μελέτες και να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των διαφόρων θεραπειών που αναπτύχθηκαν σε νοσοκομεία, ιατρεία και ερευνητικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.

Το έγγραφο, που αναπαράγεται παρακάτω στο σύνολό του, προέρχεται από ένα συνέδριο γιατρών στο Πουέρτο Ρίκο:

« Η δήλωση των γιατρών διαβάστηκε για πρώτη φορά στη σύνοδο κορυφής για τον Covid στη Ρώμη, προκαλώντας μιαν έκρηξη ενεργού υποστήριξης από ιατρικούς επιστήμονες και γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι επαγγελματίες δεν περίμεναν να απειληθούν οι καριέρες τους, να επιτεθούν στη φήμη τους, να λογοκριθούν τα άρθρα και η έρευνά τους, να μπλοκαριστούν οι κοινωνικοί τους λογαριασμοί, να χειραγωγηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας, να απαγορευτούν οι κλινικές δοκιμές και οι παρατηρήσεις των ασθενών, και ότι η επαγγελματική τους ιστορία και τα επιτεύγματά τους διαστρέφονται ή παρασιωπούνται από τα ακαδημαϊκά και κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ».

Ο Δρ Robert Malone, αρχιτέκτονας της πλατφόρμας εμβολίων mRNA, διάβασε τη Διακήρυξη της Ρώμης στη σύνοδο κορυφής:

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid-19 επειδή τους αρνήθηκαν την έγκαιρη θεραπεία που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή τους. Αυτή η Δήλωση είναι η κραυγή μάχης των γιατρών που αγωνίζονται καθημερινά για το δικαίωμα θεραπείας των ασθενών τους και το δικαίωμα των ασθενών να  υπόκεινται σε αυτές τις θεραπείες, χωρίς φόβο παρέμβασης, τιμωρίας ή λογοκρισίας από την κυβέρνηση, τα φαρμακεία, τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Απαιτούμε από αυτές τις ομάδες να απομακρυνθούν και να σεβασθούν την ιερότητα και την ακεραιότητα της σχέσης ασθενούς-γιατρού, τον θεμελιώδη κανόνα « Πρώτον Μη Βλάπτειν» και την ελευθερία των ασθενών και των ιατρών να λαμβάνουν ενημερωμένες ιατρικές αποφάσεις. Οι ζωές εξαρτώνται από αυτό.

Εμείς, οι γιατροί του κόσμου, ενωμένοι και πιστοί στον Όρκο του Ιπποκράτη, αναγνωρίζοντας ότι το επάγγελμα του γιατρού όπως το γνωρίζουμε βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα εξής.

ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι είναι η μεγαλύτερη ευθύνη και καθήκον μας να υπερασπιστούμε και να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα, την τέχνη και την επιστήμη της ιατρικής·

ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι η ικανότητά μας να φροντίζουμε τους ασθενείς μας δέχεται πρωτοφανή επίθεση·

ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επέλεξαν να επιβάλουν μια στρατηγική θεραπείας «ενός μεγέθους για όλους», με αποτέλεσμα περιττές ασθένειες και θανάτους, αντί να υπερασπίζονται τις θεμελιώδεις έννοιες της εξατομικευμένης και εξατομικευμένης προσέγγισης της φροντίδας των ασθενών, η οποία έχει αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματικότερη·

ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι οι ιατροί και άλλοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται στην πρώτη γραμμή, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους για την επιδημιολογία, την παθοφυσιολογία και τη φαρμακολογία, είναι συχνά οι πρώτοι που εντοπίζουν νέες θεραπείες που σώζουν ζωές·

ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι οι γιατροί αποθαρρύνονται όλο και περισσότερο από την συμμετοχή σε ανοιχτό επαγγελματικό λόγο και την ανταλλαγή ιδεών για νέες και αναδυόμενες ασθένειες, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο όχι μόνο την ουσία του ιατρικού επαγγέλματος, αλλά κυρίως, πιο τραγικά, τη ζωή των ασθενών μας·

ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι χιλιάδες γιατροί εμποδίζονται να παρέχουν θεραπεία στους ασθενείς τους, λόγω των φραγμών που έχουν δημιουργήσει τα φαρμακεία, τα νοσοκομεία και οι οργανισμοί δημόσιας υγείας, καθιστώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης ανίσχυρους να προστατεύσουν τους ασθενείς τους από ασθένειες. Οι γιατροί συμβουλεύουν τώρα τους ασθενείς τους να επιστρέψουν απλώς στο σπίτι τους (επιτρέποντας στον ιό να αναπαραχθεί) και να επιστρέψουν όταν επιδεινωθεί η ασθένειά τους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες περιττούς θανάτους ασθενών, λόγω έλλειψης θεραπείας.

ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι αυτό δεν είναι ιατρική. Δεν συνιστά θεραπεία.. Αυτές οι πολιτικές μπορεί στην πραγματικότητα να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ως ΕΚ ΤΟΎΤΟΥ,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ, ότι η σχέση γιατρού-ασθενούς πρέπει να αποκατασταθεί. Η ίδια η καρδιά της ιατρικής είναι αυτή η σχέση, η οποία επιτρέπει στους γιατρούς να κατανοούν καλύτερα τους ασθενείς και τις ασθένειες τους, να διαμορφώνουν θεραπείες που δίνουν τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, ενώ ο ασθενής συμμετέχει ενεργά στη φροντίδα του.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ, ότι η πολιτική εισβολή στην πρακτική της ιατρικής και στη σχέση γιατρού/ασθενούς πρέπει να σταματήσουν. Οι γιατροί, και όλοι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, πρέπει να είναι ελεύθεροι να ασκούν την τέχνη και την επιστήμη της ιατρικής χωρίς φόβο αντιποίνων, λογοκρισίας, συκοφαντίας ή πειθαρχικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης απώλειας άδειας άσκησης, των νοσοκομειακών προνομίων, της απώλειας ασφαλιστηρίων συμβολαίων και της παρέμβασης κυβερνητικών οντοτήτων και οργανισμών – οι οποίες μας εμποδίζουν περαιτέρω να φροντίζουμε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Περισσότερο από ποτέ, πρέπει να προστατευθούν το δικαίωμα και η ικανότητα ανταλλαγής αντικειμενικών επιστημονικών αποτελεσμάτων, τα οποία προωθούν την κατανόησή μας για τις ασθένειες.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ότι οι γιατροί πρέπει να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να συνταγογραφούν θεραπείες, σεβόμενοι την αρχή «ΠΡΩΤΟΝ ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ». Οι γιατροί δεν πρέπει να εμποδίζονται να συνταγογραφούν ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες. Αυτοί οι περιορισμοί εξακολουθούν να προκαλούν περιττές ασθένειες και θανάτους. Τα δικαιώματα των ασθενών, αφού ενημερωθούν πλήρως για τους κινδύνους και τα οφέλη κάθε επιλογής, πρέπει να αποκατασταθούν για να λάβουν αυτές τις θεραπείες.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ, ότι καλούμε γιατρούς από όλο τον κόσμο και όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτόν τον ευγενή σκοπό, καθώς προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό στην πρακτική της ιατρικής.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ότι καλούμε επιστήμονες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι ικανοί στη βιοϊατρική έρευνα και σεβόμενοι τις υψηλότερες δεοντολογικές  και ηθικές επιταγές, να επιμείνουν στην ικανότητά τους να διεξάγουν και να δημοσιεύουν αντικειμενική και εμπειρική έρευνα, χωρίς φόβο αντιποίνων για την καριέρα, τη φήμη και τα μέσα διαβίωσής τους.

Ενημέρωση: Από το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 4600 γιατροί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο είχαν υπογράψει τη Διακήρυξη της Ρώμης.

Μέχρι τις 10:30 π.m. στις 29 Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 7.200 γιατροί και επιστήμονες είχαν υπογράψει τη Διακήρυξη της Ρώμης.

πηγή: https://amgreatness.com/   lesakerfrancophone.fr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.