ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
9 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ελληνικές φυλακές εν έτει 2021: Selfies, ναρκωτικά και rock ‘n’ roll πάρτι σε… live streaming!

1 min read

Η «μάχη» για τα κινητά τηλέφωνα, οι κώδικες επικοινωνίας, οι ρίψεις δεμάτων messenger sharing button

Βιντεοσυνομιλίες με μουτζαχεντίν στη Μέση Ανατολή, ζωντανές συνδέσεις στα κοινωνικά δίκτυα, «τηλεδιασκέψεις» μεταξύ κρατουμένων σε διαφορετικές φυλακές, επίδειξη δύναμης προς τις Αρχές, καλέσματα μέσω Facebook σε εξεγέρσεις, σε δημοσιεύσεις κρατουμένων από τις ελληνικές φυλακές, τα έχουμε δει όλα.

  • Του Μάνου Μεϊμαράκη

Όμως έχουμε δει και τις ανθρώπινες στιγμές κρατουμένων που θέλουν να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους, να βλέπουν και να μιλούν με τα παιδιά τους, μετρώντας τις μέρες μέχρι την αποφυλάκισή τους, τους γονείς τους, αλλά και τις εικόνες με τις πλάκες μεταξύ τους, διότι, είναι αλήθεια, η φυλακή χωρίς χαβαλέ δεν βγαίνει. Τα κινητά στις φυλακές είναι ίσως η μόνη διέξοδος των κρατουμένων προς τον έξω κόσμο, ώστε να μην κοπούν οι δεσμοί τους με την υπόλοιπη κοινωνία.

Χωρίς… χαβαλέ δεν βγαίνει η φυλακή!

Κορυφαίοι εκπρόσωποι του νόμου και της τάξης στην Ελλάδα δεν διαφωνούν με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους κρατουμένους στις ελληνικές φυλακές, αρκεί αυτά να εξυπηρετούν ανάγκες επικοινωνίας. Τα προβλήματα αρχίζουν από τη στιγμή που τα κινητά χρησιμοποιούνται ως μέσα με τα οποία θα τελεστούν νέα εγκλήματα ή όταν λειτουργούν ως εφαλτήρια στρατολόγησης νέων απέξω που κινούνται στο σύνορο της ανήλικης παραβατικότητας και στους οποίους η φυλακή παρουσιάζεται σχεδόν ως παραδεισένιος τόπος, γεμάτος πειρασμούς, όπως «εκπαίδευση», υποσχέσεις για εύκολο πλουτισμό, «ασυλία», ατιμωρησία, διασυνδέσεις, ευκαιρίες εξέλιξης

Ρίψεις μικροδεμάτων

Κινητά μαζί με ναρκωτικά θα επιχειρηθεί να περάσουν στη φυλακή με κάθε τρόπο. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος είναι οι στοχευμένες ρίψεις μικρών δεμάτων εντός περιβάλλοντος φυλακών, σε προκαθορισμένες ώρες, δέματα τα οποία μπορεί να περιέχουν από ηρωίνη, κοκαΐνη και ζυγαριές ακριβείας μέχρι συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτες sim και όπλα. Έχει παρατηρηθεί να πετούν μέσα στις φυλακές μέχρι και νεκρά, ταριχευμένα μικρά ζώα, στα οποία εντός τους έχουν τοποθετήσει διάφορα αντικείμενα και ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να ξεγελάσουν τους φρουρούς ότι πρόκειται πράγματι για νεκρά ζώα.

Επίσης, έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις στις οποίες έχει επιχειρηθεί να περάσουν στις φυλακές ναρκωτικές ουσίες μέσω του ταχυδρομείου των φυλακών ή μέσα σε ρούχα, τα οποία προορίζονται για κρατουμένους. Ρίψεις δεμάτων με drones δεν έχουν παρατηρηθεί.

Το φαινόμενο της ρίψης μικρών δεμάτων στις φυλακές τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί ίσως όσο ποτέ στο παρελθόν, με τρόπο που δείχνει «απελπισία», τονίζουν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Οι ρίψεις αυτές απευθύνονται σε όχι αδιάφορους κρατουμένους, αλλά είναι στοχευμένες».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.