ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
5 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική εισηγούνται οι ειδικοί Σήμερα οι αποφάσεις

1 min read

Συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για μέτρα. Τα τρία σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι. Τι θα γίνει με γυμνάσια και λύκεια.

Ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση έστειλε, την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις επιδημιολογικές εξελίξεις, σημείωσε ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης «θα είναι πάντα δυναμική». «Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στην Αττική, οι μεταλλάξεις και οι καθυστερήσεις στα εμβόλια είναι οι λόγοι που πλέον όλα είναι και πάλι στον “αέρα”.

Οπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, χθες συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία εισηγήθηκε να βαφτεί “κόκκινη” η Αττική, πλην των νησιών του Αργοσαρωνικού, ενώ το πρωί, σε νέα σύσκεψη, θα αποφασιστούν ακριβώς τα μέτρα που θα ληφθούν.

Άγνωστο είναι εάν θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα γυμνάσια και λύκεια, καθώς πολλοί από τους ειδικούς είναι αρνητικοί. Παράλληλα, η επιστροφή του εμπορίου στο click away έχει ήδη πέσει στο τραπέζι. Ένα τρίτο σενάριο, που όμως δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος, είναι το οριζόντιο κλείσιμο της αγοράς.

Η Αττική είναι έτσι μια ανάσα πριν μπει στο χάρτη με τις κόκκινες περιοχές, με το δείκτη μεταδοτικότητας να είναι στο 0,98, όταν το όριο συναγερμού είναι το 1. Μέλη της επιτροπής εισηγούνται σκληρά μέτρα για να μην ξεφύγει η κατάσταση, ακόμα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 τα ξημερώματα. Αθήνα, Κηφισιά και Μενίδι είναι οι δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα.

Αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι 5.324 και τα μισά είναι στην Αττική. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο σύστημα υγείας, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να δοκιμαστεί για δεύτερη φορά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.