ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
4 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπάιντεν: Έβαλε υφυπουργό Εξωτερικών τη βασική υπεύθυνη για το μεγαλύτερο φιάσκο της Ουκρανίας μαζί με τον Τ.Πάιατ!

1 min read

Άκρως ανησυχητική είναι η σύνθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εκτός του υπουργού Εξωτερικών Μπλίκεν ο οποίος κατηγορούσε δημόσια την Αίγυπτο, επέλεξε αξιωματούχους του Ομπάμα οι οποίοι είχαν ηγετικό ρόλο σε μία σειρά από φιάσκα όπως η «Αραβική άνοιξη» αλλά κυρίως η Ουκρανία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η νέα β’ υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ (3η υψηλότερη θέση στο Στ.Ντιπάρτμεντ) , η οποία μαζί με τον Τζέφρι Πάιατ (τότε πρέσβη της Ουκρανίας) είχαν εκτεθεί διεθνώς καθώς είχε υποκλαπεί κλήση τους στην οποία σχεδίαζαν την ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας! 

Μάλιστα η Νούλαντ, τότε είχε δηλώσει στην κλήση «γ@@ω την ΕΕ», παρόλο που ήταν υπεύθυνη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ  για τις… Ευρωπαϊκές υποθέσεις, κάτι που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Με λίγα λόγια η νέα υφυπουργός των ΗΠΑ θεώρησε σωστό να έχει μία άκρως απόρρητη συνομιλία (στην οποία σχεδίαζε ανατροπή ξένης κυβέρνησης & έβριζε τους συμμάχους) από το… κινητό της τηλέφωνο, η οποία διέρρευσε, εξέθεσε διεθνώς τις ΗΠΑ και αντί να έχει τελειώσει η πολιτική της καριέρα ο Μπάιντεν της δίνει και… προαγωγή. 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 4 χρόνια της προεδρίας Τραμπ τα πέρασε εμφανιζόμενη σε διάφορα πάνελ και ντοκιμαντέρ όπου… έβριζε τους Ρώσους και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η πρωτοφανής στα διπλωματικά χρονικά συνομιλία Νούλαντ-Πάιατ.

Η α’ υφυπουργός Εξωτερικών θα είναι η Γουέντι Σέρμαν επίσης πολύ σκληρή απέναντι στην Ρωσία και υπέρ της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν. Σε κάθε περίπτωση η στελέχωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ με τόσα πολλά στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα δείχνει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για νέα επιθετικές κινήσεις απέναντι στη Ρωσία μετά τα 4 χρόνια ηρεμίας. 

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το Κίεβο εξοπλίζεται διαρκώς με βασικό του σύμμαχο και προμηθευτή την… Άγκυρα.  

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.