34 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από οκτώ τουρκικά F-16 & F-4

Newskamatero

Οκτώ τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, τέσσερα F-16 και τέσσερα F-4, τα οποία πετούσαν σε συνολικά τρεις σχηματισμούς – προέβησαν επίσης σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, ενώ δύο από αυτά ήταν οπλισμένα.

 

 

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται στο Αιγαίο η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίς 2018» η οποία ξεκίνησε την Κυριακή 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου σε όλο το Αιγαίο.

 

 

Πρόκειται για την ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού με τη συμμετοχή του συνόλου των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε ενέργεια.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Αποφασίζει την Παρασκευή για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ ο ESM

Πρόκειται για το ποσό που έχει απομείνει από την τέταρτη δόση του προγράμματος Την Παρασκευή 8 Ιουνίου συνεδριάζει το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την εκταμίευση προς την Ελλάδα της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, που έχει απομείνει από την τέταρτη δόση του προγράμματος. «Το Συμβούλιο των […]