ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ζηνοβία»: Έρευνα για το κλείσιμο της Αθηνών-Λαμίας με εντολή του πρωθυπουργού

1 min read

Εντολή για τη διερεύνηση του τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα κατόπιν εντολής του κ. Μητσοτάκη οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης κινούν όλες τις διαδικασίες για να διερευνηθεί τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Καραμανλής θα καλέσει τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις, ενώ αντίστοιχα ο κ. Χρυσοχοίδης διερευνά τυχόν παραλείψεις της τροχαίας. 

Ουρές πολλών χιλιομέτρων, εγκλωβισμένοι οδηγοί και μεγάλη ταλαιπωρία, ήταν η εικόνα που δημιουργήθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας από το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς – λόγω της χιονόπτωσης – κρίθηκε απαραίτητο να κλείσουν και τα δύο ρεύματα, με την κατάσταση να ομαλοποιείται ώρες αργότερα.

Επί ώρες, οι οδηγοί βρίσκονταν ακινητοποιημένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ η τροχαία έψαχνε να βρει εναλλακτικές διαδρομές ώστε να τους ανακατευθύνει.

Καραμανλής: Προέχει η ασφάλεια των οδηγών

Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής από την Μαλακάσα κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Νέας Οδού στις Αφίδνες.

«Μαζί με τον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, έχουμε συνεχή συνεργασία με τους υπεύθυνους της Νέας Οδού, τον αστυνομικό διευθυντή Βοιωτίας, κ. Αναστάσιο Βρούβα και τον αστυνομικό διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, κ. Σπυρίδωνα Λάσκο, για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της κυκλοφορίας» δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

«Η κατάσταση είναι ακόμα πολύ δύσκολη, αλλά αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι ανοιχτός και στα δυο ρεύματα. Συνεννοήθηκα, με τη Νέα Οδό, η διέλευση από τα διόδια να είναι ελεύθερη, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών και οπωσδήποτε να μην ξεκινούν καν, χωρίς να έχουν τοποθετήσει αλυσίδες στα οχήματά τους, γιατί έτσι επιβαρύνουν την κατάσταση και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους. Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα» υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.