ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ζητά δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ο Καμμένος

1 min read

Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θα ζητήσει ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο διευθυντής σύνταξης της Realnews Βασίλης Σκουρής στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Σκουρής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα αναβαθμίσει την επιχειρηματολογία του και θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων.

Αυτό θα γίνει, όπως είπε ο Βασίλης Σκουρής, τις αμέσως επόμενες ημέρες, είτε με δήλωσή του, είτε τη Δευτέρα στη Βουλή, όπου θα μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Με αυτή την κίνηση ο κ. Καμμένος, παίρνει σαφείς αποστάσεις πια από την κυβερνητική πλειοψηφία, παρότι στο μίνι υπουργικό συμβούλιο είχε πει ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα όνομα που θα περιλαμβάνει μεν τον όρο Μακεδονία αλλά με λατινικούς χαρακτήρες.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είπε μεταξύ άλλων ότι “θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Μακεδονία και το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα και δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας”.

“Από το συνέδριό μας είπαμε ότι δεν υποχωρούμε στον ελληνικό όρο “Μακεδονία” και βεβαίως ο ελληνικός όρος “Μακεδονία” είναι και το “new Μακεδονία” και το “upper Μακεδονία” και το “κάτω Μακεδονία” πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι “η Μακεδονία είναι η μία και ελληνική όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας”.

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που μετέδωσε ο διευθυντής σύνταξης της Realnews , το όνομα που βρίσκεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, ενόψει των επαφών με τον Μάθιου Νίμιτς στη Νέα Υόρκη, είναι το “Nova Makedonsky” με λατινικούς χαρακτήρες.

Ακούστε το ηχητικό

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.