ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ζελένσκι, ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός της χώρας του με τη Ρωσία είναι μια απόφαση που πρέπει να παρθεί με δημοψήφισμα

1 min read

Ο ίδιος διαμήνυσε, επίσης, ότι η Ουκρανία «δεν μπορεί να δεχτεί κανένα τελεσίγραφο της Ρωσίας» για «να σταματήσει τον πόλεμο». «Δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε ρωσικά τελεσίγραφα για τον τερματισμό του πολέμου», δήλωσε ο Ζελένσκι, συμπληρώνοντας πως «η Ουκρανία δεν μπορεί να δεχτεί κανένα τελεσίγραφο της Ρωσίας. Θα πρέπει πρώτα να μας καταστρέψουν όλους, μόνο τότε θα τηρηθούν τα τελεσίγραφά τους».

«Η Μόσχα θα ήθελε, για παράδειγμα, να παραδοθούν οι πόλεις του Χαρκόβου, της Μαριούπολης ή του Κιέβου», εξήγησε ο Ζελένσκι, τονίζοντας πως «ούτε οι κάτοικοι του Χαρκόβου, ούτε εκείνοι της Μαριούπολης ή του Κιέβου, ούτε εδώ ο ίδιος το θέλουμε». «Και το βλέπουμε στις κατεχόμενες πόλεις της Μελιτόπολης, του Μπερντιάνσκ (…) οι άνθρωποι αντιστέκονται. (Οι Ρώσοι) υψώνουν μια σημαία, οι πολίτες τη βγάζουν», συνέχισε.

«Αν θέλετε καταστρέψτε μας όλους. Εγώ επαναλαμβάνω πως δεν θα υπακούσουμε σε κανένα τελεσίγραφο, παρά μόνο αν δεν θα είμαστε πλέον εδώ», κατέληξε.

Στα σκαριά τετ α τετ Ζελένσκι – Πούτιν

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχάιλο Ποντόλιακ, τόνισε σε δηλώσεις του στο BBC ότι υπάρχουν κάποιες «αλλαγές» στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, καθώς η αντίδραση της Ουκρανίας στη ρωσική εισβολή ανάγκασαν τη Ρωσία «να αξιολογήσει επαρκέστερα την πραγματικότητα» της διαμορφωθείσας κατάστασης, κάτι που βοήθησε στην ενθάρρυνση «κάποιου είδους διαλόγου».

Ωστόσο, οποιαδήποτε απόφαση για μια ειρηνευτική συμφωνία, θα ληφθεί μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει ο ίδιος, τονίζοντας πως μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει κάποια συμφωνημένη ημερομηνία, κατά την οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνάντησή τους.

Αν και αρνείται να δώσει λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, ο Ποντόλιακ ξεκαθαρίζει ότι το Κίεβο δεν πρόκειται να κάνει κανέναν συμβιβασμό για την εδαφική ακεραιότητα ή την κυριαρχία της Ουκρανίας, ενώ εκφράζει για μια ακόμη φορά την απογοήτευση του Κιέβου για την άρνηση του ΝΑΤΟ να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία.

«(Οι ΝΑΤΟϊκοί) δεν κλείνουν τον ουρανό μας, παρά επιλέγουν να παραμείνουν αμέτοχοι, τη στιγμή που 10 εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν μέρη για να ζήσουν και τρία εκατομμύρια έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα. Αυτή είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή στην Ευρώπη», καταλήγει.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.