ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ζαλγκίρις Κάουνας – Ολυμπιακός 94-69: Τον… τελείωσε με «κατραπακιά» (video+photos)

1 min read

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Κάουνας με προβλήματα, στην πορεία του ματς με τη Ζαλγκίρις του προέκυψαν κι άλλα με την ομάδα του «Σάρας» να… μυρίζεται αίμα και να διασύρει 94-69 τους «ερυθρόλευκους».

Πέρα από τα όποια προβλήματα, είτε αυτά υπήρχαν πριν τον αγώνα (Πρίντεζης), είτε προέκυψαν στη διάρκειά του (Σπανούλης, Ρότσεστι δεν έπαιξαν στο δεύτερο μετά από τραυματισμούς), η εικόνα του Ολυμπιακού στο Κάουνας ήταν… αποκαρδιωτική το λιγότερο. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν τον κανόνα της φετινής χρονιάς για αυτούς στην Euroleague, που τους θέλει αδύναμους απέναντι σε ομάδες που έχουν πλάνο και ταυτότητα, με τις νίκες που έχουν πετύχει επί της ουσίας να τον επιβεβαιώνουν. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν άφησε ανεκμετάλλευτο κανένα από τα μειονεκτήματα του Ολυμπιακού, «χτύπησε» κάθε αδυναμία του και τον έριξε στο «καναβάτσο» από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να γίνει απειλητικός, ούτε και στο πρώτο ημίχρονο όταν επέστρεψε από το -14 και βρέθηκε στο -9, και επί της ουσίας χάνει και τις τελευταίες ελπίδες του για την είσοδο στην οκτάδα της Euroleague. Για τους νικητές ήταν εξαιρετικός ο Μιλάκνις με 19 πόντους, ενώ ο πρώην «ερυθρόλευκους» Ζακ Λεντέι ήταν κομβικός. Το… βιολί του απέναντι στον Ολυμπιακό συνέχισε ο Κέισι Ρίβερς, μια σχέση που κρατάει από την εποχή που ήταν στον Παναθηναϊκό, αφού είχε 12 πόντους με 4/5 τρίποντα, με τον επίσης πρώην «πράσινο» Λούκας Λεκαβίτσιους να κάνει καλό ματς με 11 πόντους.

Η εικόνα του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Σπανούλη «ζεστό» στο παιχνίδι και πήρε προβάδισμα, όμως, γρήγορα η Ζαλγκίρις βρήκε τις λύσεις και έβαλε «φρένο» στον οίστρο του αρχηγού του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους με στοχευμένες επιθέσεις και τρομερή άμυνα, κατάφερε να περιορίσει τους Πειραιώτες. Στην επίθεση πήρε σκορ από τον Λεντέι, τον Λεκαβίτσιους και τον Ρίβερς με αποτέλεσμα γρήγορα να γίνει «αφεντικό» του ματς. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε στο 22-17 για τους Λιθουανούς που συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Η αστοχία του Ολυμπιακού, απόρροια και της καλής άμυνας της ομάδας του «Σάρας» σε συνδυασμό με το εξαιρετικό επιθετικό παιχνίδι των γηπεδούχων, έστειλαν το ματς ακόμα και στο +14 (31-17). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε άμεσα τάιμ-άουτ, με τον Ρότσεστι να μπαίνει στο ματς και να δίνει λύσεις στην ομάδα του Πειραιά, όπως και ο Σάσα Βεζένκοφ, με αποτέλεσμα να «μαζευτεί» κάπως η κατάσταση. Έτσι, το 46-37 του ημιχρόνου δεν ήταν τελείως… καταστροφικό για τον Ολυμπιακό.

Τα άσχημα νέα για τον Ολυμπιακό ήρθαν με το… καλημέρα στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Ζαλγκίρις μπήκε με απίστευτη προσήλωση στο παρκέ, την ώρα που ο Μπαρτζώκας έχασε πρώτα τον Ρότσεστι και στη συνέχεια και τον Σπανούλη με τραυματισμό. Οι παίκτες του Σάρας από ένα σημείο κι έπειτα έστησαν… πάρτι στο παρκέ και διαρκώς η διαφορά αυξανόταν. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου κι ενώ η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +24 (69-45, 1’15’’ πριν το τέλος), ο τεχνικός του Ολυμπιακού δέχθηκε και τεχνική ποινή. Το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί, με την εικόνα των δυο ομάδων στο παρκέ, με το τέταρτο δεκάλεπτο να μοιάζει με… διαδικαστική υπόθεση. Η Ζαλγκίρις, πάντως, δεν… κατέβασε ταχύτητα και παρά την προσπάθεια του Ολυμπιακού να μην… διασυρθεί, η ομάδα του Γασικεβίτσιους ήταν καταιγιστική. Το τελικό 94-69 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα, με το μόνο που μπορούν να κρατήσουν οι «ερυθρόλευκοι» να είναι το ντεμπούτο του 17χρονου Νικολαΐδη στην Euroleague…

Δείτε το φωτορεπορτάζ, τα στατιστικά και τα highlights του αγώνα

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.