ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ζάκυνθος: Σε επιφυλακή το νησί για 48 ώρες

1 min read

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για το επόμενο 48ωρο τέθηκε η Ζάκυνθος μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί –έπειτα από τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες– και τέθηκε επί τάπητος η αποτίμηση των επιπτώσεων του σεισμού καθώς και η ενίσχυση του συντονισμού των δράσεων.

Στη σύσκεψη, που έλαβαν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, επισημάνθηκαν οι δράσεις που προβλέπονται από τον υφιστάμενο σχεδιασμό πολιτικής προστασίας, προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνέργειες και ο συντονισμός όλων των φορέων σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, με στόχο να διασφαλιστεί η αποτελεσματική διαχείριση καθ’ όλη τη διάρκεια της μετασεισμικής δραστηριότητας.

Διαπιστώθηκε από όλες τις πλευρές το υψηλό επίπεδο ανθεκτικότητας του δομημένου περιβάλλοντος και των υποδομών της Ζακύνθου, ως αποτέλεσμα του αντισεισμικού σχεδιασμού στο νησί. Οι υλικές ζημιές ήταν μικρής έκτασης για το μέγεθος του σεισμού. Αναφέρθηκαν μικρής έκτασης ζημιές στο λιμάνι, οι οποίες δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του. Επίσης, το νοσοκομείο Ζακύνθου παρείχε υπηρεσίες πρώτης φροντίδας σε τέσσερα άτομα, χωρίς να υπάρξει η ανάγκη νοσηλείας τους.

Στο νησί του Ιονίου μετέβησαν σήμερα (26/10) ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, συνοδευόμενος από την ειδική γραμματέα Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Φωτεινή Παντιώρα, τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, στελέχη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καθώς και κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.


(Φωτ.: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας)

Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή, του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλου και υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Κολοκοτσά και υπηρεσιών του Δήμου, εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, των υπηρεσιών υγείας, καθώς και εκπροσώπων φορέων και οργανισμών του νησιού.

Με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, γίνεται γνωστό στους κατοίκους του νησιού ότι με τη σύμφωνη γνώμη όλων των αρμόδιων φορέων, η συμμετοχή των μαθητών στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2018 ματαιώνεται λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στο νησί.

Δημοσίευση στα Social Media