ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ζάεφ: Θέμα ημερών η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τσίπρα

1 min read

Θέμα ημερών φαίνεται ότι είναι η τηλεφωνική επικοινωνία του Ζόραν Ζάεφ με τον Αλέξη Τσίπρα για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, όπως υποστήριξε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.

Αν και δεν θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια αναφορικά με τις τρεις προτάσεις για το όνομα, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας και Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθησή του πως η διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό βρίσκεται στο τέλος της,εκτιμώντας παράλληλα πως οι προσπάθειες στο τέλος θα στεφθούν από επιτυχία.

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως το θέμα είναι ευαίσθητο και δεν θα πρέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις, σημειώνοντας πως οι διεργασίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και η πορεία τους θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για το τηλεφώνημα στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σημείωσε δε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, πως μετά την επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα θα ενημερώσει τους πολίτες της πΓΔΜ για το περιεχόμενο των συνομιλιών, καθώς εκείνοι θα έχουν και τον τελευταίο λόγο μέσω δημοψηφίσματος.

«Θέλω αυτές τις ημέρες να έχουμε επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας. Μόλις συμφωνήσουμε σε όλες τις λεπτομέρειες, θα τις κοινοποιήσουμε άμεσα στον λαό», είπε ο κ. Ζάεφ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.