ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ζάεφ: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνάντηση με Τσίπρα

1 min read

Τη θέση ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα εξέφρεσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, σε δηλώσεις του προς σκοπιανά ΜΜΕ για το ονοματολογικό. 

Σύμφωνα με το ΜΙΑ, ο κ. Ζάεφ είπε πως οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα στην Αχρίδα δεν επέφεραν ιδιαίτερη πρόοδο και συνεπώς δεν υπάρχει βάσει για αναβάθμιση των συζητήσεων σε επίπεδο πρωθυπουργών.

Παρόλα αυτά, εξήγησε ότι κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της χώρας για να συζητηθούν οι εξελίξεις στις διαβουλεύσεις.


Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του, ότι δηλαδή η χώρα του δεν αποδέχεται ονομασία erga omnes (για το εξωτερικό και το εσωτερικό) αλλά και τροποποίηση του Συντάγματος, είπε πως οι διαφορές ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια είναι χρόνιες και υπήρχαν από την αρχή της διαπραγμάτευσης.

Υποστήριξε, ωστόσο, πως και οι δύο πλευρές πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια για εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

mia

Νωρίτερα, ο Νίκος Κοτζιάς άφησε αιχμές για τη στάση του κ. Ζάεφ, επισημαίνοντας ότι η διαπραγμάτευση δεν γίνεται μέσω συνεντεύξεων.

Κάλεσε δε, την ηγεσία της γειτονικής χώρας να επιδείξει σοβαρότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον σκοπιανό ομόλογό του στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

 

cnn.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση