ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ζαχάροβα: Η Ουκρανία έχασε το δικαίωμα να διατηρεί τα σημερινά εδάφη της

1 min read

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας δικαιολόγησε τη δήλωσή της λέγοντας πως οι πολιτικοί της Ουκρανίας δεν σεβάστηκαν τις συμφωνίες του Μινσκ.

«Καλούμε τη διοίκηση Ζελένσκι να σκεφτεί για την τύχη της χώρας, του λαού, τη ζωή του πληθυσμού, να βγάλει συμπεράσματα και να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις. Έχουν ήδη χάσει την  ευκαιρία για την Ουκρανία να υπάρξει εντός των δικών της συνόρων – μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ουκρανία. Η ευκαιρία αυτή τους δόθηκε για άλλη μια φορά το 2014 και το 2015″», δήλωσε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Πέμπτη.

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας δικαιολόγησε την παραπάνω της δήλωση λέγοντας πως οι πολιτικοί της Ουκρανίας δεν σεβάστηκαν τις συμφωνίες του Μινσκ, επομένως η χώρας τους έχασε το δικαίωμα να διατηρεί τα σημερινά εδάφη της.

«Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διεθνή, πολυμερή και διμερή κανάλια για να εξηγηθεί ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το ουκρανικό κράτος από το να λάβει τα κατάλληλα μέτρα σύμφωνα με το σχέδιο δράσης των συμφωνιών του Μινσκ, διαφορετικά η χώρα θα καταρρεύσει – αυτό που βλέπουμε τώρα, αυτό που συμβαίνει μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια, εδώ και επτά χρόνια, πρώτα η ομάδα του (πρώην προέδρου της Ουκρανίας) Ποροσένκο και στη συνέχεια η ομάδα του Ζελένσκι πείστηκαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να κάνουν το κράτος να ευημερήσει.

Δημοσίευση στα Social Media