ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υπόθεση χρυσού: Θα «χρυσώσουν» τον Ριχάρδο μετά το φιάσκο του Τσίπρα

1 min read

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποζημιώσεων στους 8 προφυλακισθέντες

Πέρα από το αστυνομικό και δικαστικό Βατερλό στο θέμα του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου και των υπόλοιπων που προφυλακίστηκαν για την υπόθεση της «μαφίας του χρυσού», η υπόθεση εξελίσσεται και σε προσωπικό φιάσκο του πρωθυπουργού, ο οποίος έσπευσε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα να υιοθετήσει τις κατηγορίες χωρίς να γνωρίζει τι περιελάμβανε η δικογραφία.

Τι θα γίνει το επόμενο διάστημα; Τόσο ο γνωστός τηλε-ενεχυροδανειστής όσο και υπόλοιποι επτά προφυλακισμένοι αναμένεται να βγουν από τις φυλακές και στη συνέχεια να πάρουν… εκδίκηση.

Τι σημαίνει αυτό; Το αποτέλεσμα των κυβερνητικών ενεργειών είναι να υπάρχει πλέον ορατός ο κίνδυνος να… χρυσώσουν στην κυριολεξία τόσο τον Ριχάρδο Μυλωνά όσο και τους υπόλοιπους επτά εμπλεκόμενους στην ιστορία του χρυσού οι οποίοι προφυλακίστηκαν, καθώς θα διεκδικήσουν δικαστικά –και πολύ πιθανόν να κερδίσουν- αποζημίωση για την προσβολή , δυσφήμιση και ηθική ζημιά που υπέστησαν από τις ενέργειες των οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, κατόπιν διαβεβαιώσεων των στενών συνεργατών του, από το βήμα της Βουλής είχε μιλήσει για εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, κατονομάζοντας μάλιστα τον γνωστό ενεχυροδανειστή Ριχάρδο.

Η αναφορά του πρωθυπουργού έγινε σε μια προεκλογική προσπάθεια να αναδείξει τις επιτυχίες της κυβέρνησής του, σε αντίθεση με τις παλαιότερες κυβερνήσεις που… κουκούλωναν ανάλογες υποθέσεις.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την ψήφιση φοροελαφρύνσεων πολιτών και επιχειρήσεων τόνισε ότι «αναφέρομαι σε ένα δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την Ελλάδα, το γνωστό δίκτυο “Ριχάρδος”, που είχε ξεζουμίσει, τα πρώτα χρόνια της κρίσης κυρίως, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν εν μία νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, να μένουν άνεργοι, να βρίσκονται στην ανέχεια, στην απελπισία, και μέσα στην απελπισία τους προσπαθήσανε πολλοί εξ αυτών να βρουν τη δυνατότητα έστω ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας». Αυτές, είχε προσθέσει ο πρωθυπουργός «είναι οι επιτυχίες των τελευταίων ημερών».

Οι εξελίξεις όχι μόνο εξέθεσαν τον πρωθυπουργό αλλά οδήγησαν για ακόμη μια φορά στενούς συνεργάτες του να αναγκαστούν να μεταφέρουν τις ευθύνες σε άλλα στρατόπεδα, σε μια προσπάθεια να καλύψουν τις ατέλειες τους.

Το ποιος θα την πληρώσει τώρα είναι γνωστό… ο Έλληνας φορολογούμενος, μέσω των υπερφόρων που αναγκάζεται να καταβάλλει, θα πληρώσει στον Ριχάρδο Μυλωνά την αποζημίωση που θα διεκδικήσει δικαστικά για τα λάθη των κυβερνητικών και μη στελεχών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.