ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υποκλοπές: Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η σιωπή Σημίτη – Γιατί δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια ο πρώην πρωθυπουργός

1 min read

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε ολόκληρη τη Δημοκρατική Παράταξη, το γεγονός ότι ο Κώστας Σημίτης δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, την ώρα, μάλιστα, που η Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθεί να έχει το θέμα αυτό ψηλά στην ατζέντα της.

Για το ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός πρώην αρχηγός. Υπήρξε πρωθυπουργός για 8 χρόνια, εξαντλώντας επί της ουσίας δύο τετραετίες – συν κάποιους μήνες το 1996, πριν κερδίσει εκλογές, όταν και διαδέχθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου, στην πρωθυπουργία, αρχικά και στη συνέχεια στην ηγεσία του άλλοτε κραταιού κινήματος.

Παράλληλα, ήταν και ο άνθρωπος που «πέρασε» το ΠΑΣΟΚ από τον «παπανδρεϊσμό» στη «Σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα», στο ρεύμα που κυριάρχησε σε ολόκληρη την Ευρώπη εκείνη την εποχή και που οδήγησε τα κεντροαριστερά κόμματα στα μονοπάτια του φιλελευθερισμού. Με απλά λόγια, έστρεψε το κόμμα του σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από εκείνον που ακολουθούσε υπό την ηγεσία του προκατόχου του.

Παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια από την κεντρική πολιτική σκηνή, όποτε κρίνει ότι υπάρχει ζήτημα για το οποίο πρέπει να παρέμβει δημόσια, το κάνει. Είτε πρόκειται για θέμα που αφορά τη χώρα, συνολικά, είτε πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη παράταξη.

Μάλιστα, ως παλιός πολιτικός, συνήθως επιλέγει να παρεμβαίνει μέσω αρθρογραφίας από τις σελίδες της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», η οποία αποτέλεσε επί δεκαετίες τη «ναυαρχίδα» της Δημοκρατικής Παράταξης στον χώρο του Τύπου.

Εδώ, όμως, και σχεδόν δύο μήνες, οπότε και αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι προσπάθησαν να παγιδεύσουν το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη μέσω κακόβουλου λογισμικού, για να ακολουθήσει η «νόμιμη επισύνδεση» της ΕΥΠ του κινητού του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης σιωπά.

Η σιωπή του δεν μπορεί να ερμηνευτεί εύκολα, ακόμα και από πολύπειρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Εμμέσως πλην σαφώς στήριξε τον Ανδρουλάκη για την ηγεσία του κόμματος, διατηρεί μαζί του εξαιρετική σχέση, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον συμβουλεύεται συχνά και φροντίζει να μιλάει συχνά δημόσια για την κληρονομιά του Σημίτη.

Μάλιστα, οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι οι δυο τους είχαν επικοινωνία το διάστημα που μεσολάβησε από την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, ως και σήμερα. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα έχει αποφύγει να τοποθετηθεί δημόσια για αυτή την υπόθεση. Ούτε καν μέσω κάποιας διαρροής!

Αν δε κάποιος αναλογιστεί ότι ένας άλλος πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως επί της υπόθεσης, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα απέναντι στην κυβέρνηση, η στάση του πρώην πρωθυπουργού προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα.

Η δεδομένη επιστημονική επάρκεια του Βενιζέλου, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τον Σημίτη. Άλλωστε, η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη δεν είναι θέμα ερμηνείας του Συντάγματος, αλλά εντελώς πολιτικό.

Αν και από το ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να τοποθετηθούν για τη στάση αυτή του Κώστα Σημίτη, είναι δεδομένο πως στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν πολλές μουρμούρες για την «αφωνία» του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.