ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υπογράφηκε από την ΓΔΑΕΕ η επιστολή LoA προς τις ΗΠΑ για τα F-16: Το πρόγραμμα ξεκίνησε και επίσημα

1 min read

Έπεσαν οι υπογραφές για το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16. Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα την υπογραφή της επιστολής προσφοράς και αποδοχής (LoA) ακριβώς με τη λήξη της ημερομηνίας που είχαν θέσει οι ΗΠΑ ως καταληκτική για την υπογραφή του προγράμματος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε εφαρμογή απόφασης του ΚΥΣΕΑ και κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του κ. ΥΕΘΑ ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ υπέγραψε την 30η Απριλίου 2018 την επιστολή προσφοράς & αποδοχής (Letter of Offer & Acceptance) που αφορά την σύμβαση με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση 85 μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε F-16V».



Και επίσημα επομένως το πρόγραμμα ξεκινά σήμερα με την αποστολή της επιστολής στις ΗΠΑ.

Για την ενεργοποίησή της θα καταβληθούν άμεσα 45 εκατομμύρια ευρώ ενώ για την ώρα το προσδιορισμένο κόστος είναι στα 1,256 δισ.€, αν και το τελικό πρόκειται να κινηθεί στα 1,1 δισ. ευρώ.

Αμερικανοί ειδικοί θα έρθουν στην Ελλάδα, για να θα προχωρήσουν στην επιλογή του αεροσκάφους που θα αποτελέσει το πρωτότυπο.

Το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος προβλέπει ότι από την άφιξη του μαχητικού, που θα επιλεγεί, στην Αμερική θα απαιτηθούν 15 έως και 20 μήνες για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης.

Μετά τη δημιουργία του πρωτοτύπου, το ελληνικό F-16 Viper θα ταξιδέψει πίσω στη χώρα μας. Ταυτόχρονα θα ολοκληρώνεται και το στήσιμο της γραμμής παραγωγής στην ΕΑΒ. Βάσει των έως τώρα σχεδιασμών, θεωρείται εφικτή η παράδοση σε ετήσια βάση τουλάχιστον 12 F-16 Viper.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.