ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υποδομές που θα κάνουν την Αττική τουριστικό προορισμό στις προτεραιότητες Πατούλη

1 min read

Ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη οργάνωση και ανάδειξη της Αττικής ως τουριστικού προορισμού, καθώς και η διευθέτηση προβλημάτων που σχετίζονται με τη σωστή διαχείριση και μετακίνηση των τουριστικών ροών στην Αττική βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με το Προεδρείο της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.).

Στη συνάντηση με το Περιφερειάρχη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της  ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.   Α. Μαρίνης, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γ. Τσοπανάς, ο Διευθυντής της Ομοσπονδίας Σ. Καπιτσίνας, ο Ευάγγελος Ματσούκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Συγκοινωνιολόγος και Σύμβουλος του Περιφερειάρχη για θέματα Μεταφορών, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που συναντούν τα τουριστικά λεωφορεία κατά τη διάρκεια της επιβίβασης και της αποβίβασης σε πολυσύχναστα τουριστικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει περεταίρω συνεργασία προκειμένου να βρεθούν βιώσιμες κυκλοφοριακές λύσεις καθώς και σημεία στα οποία θα μπορούν να σταθμεύουν τα λεωφορεία χωρίς πρόβλημα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και ζητήματα που σχετίζονται με την ισότιμη ανάπτυξη και ανάδειξη σημαντικών τουριστικών προορισμών σε όλη την Αττική, ενώ υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στο θεματικό τουρισμό και στις ροές επισκεπτών μέσω της κρουαζιέρας η οποία ενισχύεται σημαντικά τα επόμενα χρόνια καθώς δημιουργείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας νέος προβλήτας στο Πειραιά.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αφού άκουσε το Προεδρείο της ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ. επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός Ενιαίου Οργανισμού ο οποίος θα προγραμματίζει και θα συντονίζει όλες τις δράσεις που αφορούν στον τουρισμό. Σε αυτόν τον φορέα θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι αλλά και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων.

«Στόχος μας είναι να υπάρξει μια Χωροταξική Κατανομή του Τουριστικού Σχεδιασμού, προκειμένου να ενθαρρύνουμε πολλαπλές επισκέψεις με διαφορετική κάθε φορά στόχευση. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για μια περιφέρεια ανθρωπιάς και ίσων ευκαιριών, δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν τους επισκέπτες της Αττικής στις μετακινήσεις τους, μάλιστα δίνουμε προτεραιότητα στα άτομα με κινητικές δυσκολίες. Είναι στο σχεδιασμό μας η ανάδειξη περιοχών της Αττικής που παραμένουν μέχρι σήμερα τουριστικά αναξιοποίητες.  Καθιερώνουμε έναν μόνιμο και διαρκή δίαυλο επικοινωνίας με τους θεσμικούς εκπροσώπους των ξενοδόχων, των επαγγελματιών, των τοπικών επιχειρήσεων και των tour operators, προκειμένου να λαμβάνουμε από κοινού αποφάσεις που ενισχύουν την ελκυστικότητα της Αττικής» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.