ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60 ετών; Τέλη Σεπτεμβρίου οι ανακοινώσεις Ποια επαγγέλματα θα αφορά

1 min read

Οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων ήταν η αρχή, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και για άλλους κλάδους. 

Οι σχετικές αποφάσεις θα παρθούν μετά την ΔΕΘ και θα ανακοινωθούν στα τέλη Σεπτέμβρη, αφού πρώτα υπάρχει ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση θα δει εάν τα μέτρα πίεσης προς τους ανεμβολίαστους (υποχρεωτικά τεστ κτλ.) θα οδηγήσουν σε αύξηση των εμβολιασμών. 

Ένα από τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι είναι να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα κινδυνεύει περισσότερο από τον κορωνοϊό και είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες διασωλήνωσης. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στο πως θα μπορέσει να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Θα κόψει τη σύνταξη στους ανεμβολίαστους η κυβέρνηση; Πως ακριβώς θα τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν χωρίς να καταπατήσει ακόμα και το τελευταίο τους συνταγματικό δικαίωμα. 

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο, η υποχρεωτικότητα να επεκταθεί στους ένστολους σε στρατό, αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική. Αυτό θα γίνει με διαφορετικές ταχύτητες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπηρεσίας. Επίσης φαίνεται πως θα υποχρεωθούν σε εμβολιασμό όσοι εργάζονται στο Δημόσιο, σε γραφεία που έχουν άμεση συναλλαγή με το κοινό, όπως στα ΚΕΠ, την εφορία και τον ΕΦΚΑ.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε την επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και ιερείς, αναφέροντας ότι «οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία».

«Ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης του εμβολιασμού είναι μια επιλογή, την οποία έχουμε πάντα υπόψη μας να την επιστρατεύσουμε στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Υπάρχει επιλογή υποχρεωτικότητας για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς αν παραστεί ανάγκη, αν και τα ποσοστά εμβολιασμών εκεί είναι αρκετά υψηλά», δήλωσε επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.