ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υπό κράτηση βρίσκεται Έλενα Ουντρέα η πρώην υπουργός Τουρισμού της Ρουμανίας συνελήφθη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

1 min read

Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έξι ετών

Υπό κράτηση βρίσκεται η πρώην υπουργός Τουρισμού της Ρουμανίας, Έλενα Ουντρέα η οποία συνελήφθη από τις βουλγαρικές Αρχές, καθώς επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα, ενώ εις βάρος της εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση φυλάκισης έξι χρόνων για διαφθορά.

Η Ουντρέα ήταν Υπουργός Τουρισμού από το 2008 έως το 2009 και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού από το 2009 έως το 2012. Η πρώην υπουργός την περασμένη Πέμπτη φέρεται να επιχείρησε να περάσει στη χώρα μας από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Προμαχώνα – Κούλατα. Είχε προηγηθεί η τελική ετυμηγορία ρουμανικού δικαστηρίου που την καταδίκασε σε έξι χρόνια φυλάκισης για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και φοροδιαφυγή σε αγώνα πυγμαχίας.

Η υπόθεση εκκρεμούσε από το 2018, ωστόσο είχε έρθει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το 2011, όταν η Έλενα Ουντρέα ήταν υπουργός. Πρόκειται για τον περίφημο φάκελο «Gala Bute» που είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στη Ρουμανία.

Βούλγαροι αστυνομικοί, έθεσαν την πρώην υπουργό υπό κράτηση στο Πετρίτσι για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο κέντρο κράτησης του Blagoevgrad. Ο δικηγόρος της, Tudorel Toader, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στη Ρουμανία από το 2017 έως το 2019, είχε καταθέσει έφεση ζητώντας την ακύρωση της προηγούμενης ποινής της το 2018.

Σημειώνεται πως δεν της είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, επομένως το γεγονός ότι η Ουντρέα προσπάθησε να αποφύγει την εκτέλεση της ποινής της καταφεύγοντας στη Βουλγαρία δεν τιμωρείται από τη ρουμανική νομοθεσία.

Δημοσίευση στα Social Media