ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Υπηρέτης» των Τζιχαντιστών και «αιχμάλωτος» του πετρελαίου τους ο Ερντογάν

1 min read

«Σεισμό» προκαλούσαν οι νέες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για πραγματικό, «σκοτεινό» πρόσωπο της Τουρκίας του Ερντογάν, το οποίο βέβαια δεν έχει καμία σχέση με το προφίλ της «περιφερειακής δύναμης, που στοχεύει μόνο στην εγκαθίδρυση της ειρήνης» στην περιοχή, όπως τουλάχιστον θέλει να το «πουλάει» προς τα έξω η Άγκυρα.

Απόρρητη έκθεση, που περιήλθε στην κατοχή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) πιθανόν από αντίπαλες μυστικές υπηρεσίες, αποκαλύπτει λοιπόν τις σχέσεις του «σουλτάνου» με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), το Κατάρ, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και, βέβαια, το λιβυκό πετρέλαιο.

Όπως έγραφε το Nordic Monitor, τα συγκλονιστικά στοιχεία της έκθεσης «καρφώνουν» τον Ερντογάν, ενώ είναι ενδεικτική και του τρόπου με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση «παραπληροφορεί, διασπείρει ψεύδη, διαδίδει συνωμοσίες και χρησιμοποιεί τα media για να παραπληροφορεί το κοινό, δημιουργώντας ψεύτικες ιστορίες και χειραγωγώντας την κοινή γνώμη».

Πάντα ,κατά το Nordic Monitor, το έγγραφο των 19 σελίδων είναι μια μεταφρασμένη έκδοση έκθεσης, που εκπόνησε ξένος πράκτορας σχετικά με τις ευπάθειες που παρατηρούνταν στην Τουρκία πριν από τις εκλογές του 2015. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης ευρήματα σχετικά με τους δεσμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία, το εμπόριο πετρελαίου της οικογένειάς του με την τρομοκρατική ομάδα, καθώς και με τη Λιβύη και το Ιρακινό Κουρδιστάν.

MIT πήρε λοιπόν στα χέρια της την έκθεση του συντάκτη, που δεν κατονομάζεται και την προώθησε σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια, ενώ ένα από τα αντίγραφα βρέθηκε και στο γραφείο του υποναυάρχου Σινάν Σουρέρ, o οποίος το 2015 ήταν επικεφαλής «Πρώτης αποτίμησης πληροφοριών» στο τουρκικό γενικό επιτελείου στρατού.

Οι διοργανωτές του ψευδοπραξικοπήματος, πάντα σύμφωνα με το Nordic Monitor, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον του την έκθεση. Μέσα στο χάος λοιπόν της 15ης και της 16ης Ιουλίου του 2015, η αστυνομία ερεύνησε και το γραφείο του, καταγράφοντας το συγκεκριμένο έγγραφο ανάμεσα σε άλλα και απέστειλε τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Οι δολοπλόκοι δεν ανέφεραν ποτέ ότι το έγγραφο ανήκε στη ΜΙΤ και ότι ο Σουρέρ ήταν απλά ένας από τους αποδέκτες του. Ενώ αγνόησαν εσκεμμένα και το γεγονός ότι το έγγραφο, όπως σημείωνε το Nordic Monitor, ανέφερε επίσης δεσμούς του «σουλτάνου» και της οικογένειάς του με ένοπλους τζιχαντιστές, ανάμιξη στο εμπόριο πετρελαίου από το ISIS, εκμετάλλευση των πετρελαϊκών ερευνών στη Λιβύη και τους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σουρέρ καταδικάστηκε σε 141 φορές ισόβια στις 20 Ιουνίου του 2019, ενώ η έφεσή του ακόμη εκκρεμοδικεί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.