ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις Ανενόχλητη θέλει να περάσει συμφωνία με Τουρκία & 4ο μνημόνιο η κυβέρνηση

1 min read

Πέρασε με τις ψήφους του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ επί της αρχής το νομοσχέδιο με το οποίο  ουσιαστικά απαγορεύονται πάσης φύσεως δημόσιες διαμαρτυρίες πολιτών χωρίς έγκριση από την κυβέρνηση, αφού αν μία διαμαρτυρία δεν τηρεί μία σειρά από όρους κρίνεται εκ προοιμίων παράνομη. 

Επί της αρχής ψήφισαν 288 βουλευτές. Ναι οι 187, όχι 111.

Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται λίγο πριν το νέο μνημόνιο που θα επιβληθεί από την ΕΕ αλλά και όπως όλα δείχνουν της συμφωνίας παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει: 

Την υποχρέωση έγκαιρης γνωστοποίησης της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στην κατά τόπο αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή από τον οργανωτή της, αν δεν γνωστοποιηθεί εγκαίρως είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης αν θα την επιτρέψει η θα την απαγορεύσει διαλύοντάς την.

Επιπλέον οι Αρχές θα έχουν την ευχέρεια να βγάλουν οποιαδήποτε δημόσια διαμαρτυρία επιθυμούν, εκτός νόμου αν κρίνουν ότι «διαταράσσει την κοινωνικοπολιτική ζωή»  και να την διαλύσουν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Κάθε διαμαρτυρία για να είναι νόμιμη και να μην διαλυθεί βιαίως θα πρέπει να έχει οργανωτή ο οποίος αναλαμβάνει την αστική ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από άτομα που συμμετέχουν σε αυτή.  Επιπλέον η διαμαρτυρία θα πρέπει να έχει και … περιφρούρηση. 

Από όλα τα παραπάνω εξαιρούνται οι διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και την… Πρωτομαγιά!

Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτό το νομοσχέδιο δεν θα πλήξει τις μικρές ακροαριστερές διαδηλώσεις, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, καθώς αυτές είναι οι μόνες που μπορούν να τηρήσουν τις προϋποθέσεις, αλλά περισσότερο τις μαζικές πιο αυθόρμητες διαμαρτυρίες ενάντια στο μνημόνιο αλλά και σε μία συμφωνία εθνικών παραχωρήσεων με την Τουρκία.

Άλλωστε ο κ.Χρυσοχοίδης με δηλώσεις του κατέρριψε τον υποτιθέμενο λόγο του νομοσχεδίου, αφού πριν λίγες ημέρες απευθυνόμενος στο ΚΚΕ είπε«δεν αφορά εσάς το νομοσχέδιο«, ενώ σήμερα χαρακτήρισε τα μέλη του ΠΑΜΕ «υποδειγματικά». 

Αυτή η επιβεβαιώνεται άλλωστε κι από τις ειδικές φωτογραφικές διατάξεις υπέρ της αριστεράς, του ΠΑΜΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως η ύπαρξη «περιφρούρησης» αλλά και «κεντρικού διοργανωτή».

Αυτό που φοβάται η κυβέρνηση δεν είναι φυσικά οι συνδικαλιστές αλλά μαζικές διαμαρτυρίες πολιτών όπως εκείνες εναντίον του μνημονίου το 2010-2012 αλλά και της συμφωνίας των Πρεσπών όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα και διεκδίκησαν την εθνική τους ανεξαρτησία και την οικονομική τους επιβίωση.

Πλέον αυτές οι πορείες θα βγαίνουν «παράνομες» και οι δυνάμεις ασφαλείας θα χτυπούν ανελέητα τους πολίτες, ενώ θα τους πνίγουν στα χημικά. Άλλωστε αυτό έγινε φανερό τόσο στις συγκεντρώσεις στις πλατείες αλλά κυρίως στα νησιά, όπου πραγματοποιήθηκαν άγριες επιθέσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας εναντίον αθώων πολιτών, οι οποίοι απλά δεν ήθελαν μονιμοποίηση των δομών παράνομων μεταναστών στη γη τους.

Φυσικά, η καθύβριση των πολιτών από τα ΜΜΕ θα είναι βασικό συμπληρωματικό συστατικό του νέου νομοσχεδίου, άλλωστε αυτό είναι κάτι που συμβαίνει καθ’όλη τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων.

Όταν διαδηλώνουν για τα εθνικά θέματα θα είναι «φασίστες» και «νεοναζί» και όταν θα διαδηλώνουν για την οικονομία και τα μνημόνια «μπαχαλάκηδες» και «τεμπέληδες».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.