ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υγειονομικοί σε αναστολή έστησαν σκηνές έξω από το Νοσοκομείο Χανίων

1 min read

Συνολικά 108 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων, σε κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ  έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας.

Για τιμωρητική πολιτική σε βάρος μιας μερίδας εργαζομένων στο χώρο της υγείας που δεν έχει εμβολιαστεί, μιλούν οι υγειονομικοί των Χανίων που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας.

Μάλιστα, ο τρόπος που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν, ήταν να στήσουν συμβολικά σκηνές έξω από το Νοσοκομείο Χανίων, με πλακάτ όπως «όχι στην υποχρεωτικότητα πάρτε πίσω τις αναστολές», «αξία έχει η πειθώ όχι ο εξαναγκασμός» και «με 1 ΚΥΑ σε αναστολή δεν πάμε στο σπίτι μας φαΐ».

«Με μηδέν εισόδημα και υπό το φάσμα όχι της φτώχειας πλέον, όχι ότι δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας, βρισκόμαστε υπό το φάσμα της πείνας», είπε ο Ορθοπεδικός Οδυσσέας Παπαμίχος, ενώ άλλος υγειονομικός πρόσθεσε: «Δηλαδή ή πρέπει κάποιος να ξεπεράσει το φόβο του να πάει να κάνει το εμβόλιο με άλλο φόβο, ή θα πρέπει να μείνει εδώ που είμαστε εμείς στις σκηνές».

Συνολικά 108 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων, σε κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ  έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας.

«Είναι ένα καθεστώς εργασίας πρωτόγνωρο, τόσο πρωτόγνωρο όσο είναι και η πανδημία. Αναστολή θα πει ότι δεν εξελισσόμαστε βαθμολογικά θα πει ότι δεν αναγνωρίζεται ο χρόνος εργασίας ως συντάξιμος χρόνος, θα πει ότι δεν λαμβάνουμε μισθό, θα πει ότι δεν έχουμε ασφάλεια», είπε η Γενική γιατρός-Επιμελήτρια Α, Κυριακή Λιγοψυχάκη.

Οι υγειονομικοί καταγγέλλουν αφενός πως βρίσκονται χωρίς δουλειά και αφετέρου πως βρίσκονται σε έναν ιδιότυπο περιορισμό, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά σε άλλο τομέα. Ζητούν να επιστρέψουν άμεσα στις δουλειές τους κάνοντας δύο rapid ή pcr test την εβδομάδα.

«Είμαστε τρεις μήνες απλήρωτοι με μηδέν μισθό, δεν μπορούμε να μπούμε στον ΟΑΕΔ, δεν μπορούμε να δουλέψουμε πουθενά και να κολλήσουμε ένσημα πουθενά, δεν μας αφήνουν, είμαστε εγκλωβισμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Μπάμπης Σταθόπουλος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.