ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υγειονομική βόμβα η Μόρια! Σκουπίδια και παράνομα αυτοσχέδια κρεοπωλεία – Σκεπτικισμός για τα πλωτά φράγματα…

1 min read

Οι συνθήκες στην Μόρια είναι τραγικές και όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύουν καθώς ο πληθυσμός στην..κωμόπολη πλέον, της Μόριας, έχει αισίως φτάσει τα 25.000 άτομαΔεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή να πούμε ότι η Μόρια αυτή την στιγμή αποτελεί υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας της Λέσβου.

Εκτός από τους τόνους των σκουπιδιών που συνωστίζονται μέσα και έξω από το ΚΥΤ, τώρα μετανάστες στήνουν υπαίθρια μαγαζιά και πουλούν τα πάντα χωρίς κανέναν έλεγχο. Σήμερα σε έφοδο της αστυνομίας από κοινού με κλιμάκιο της κτηνιατρικής υπηρεσίας της περιφέρειας, διαπιστώθηκε ότι αλλοδαπός είχε στήσει αυτοσχέδιο κρεοπωλείο καθώς πουλούσε σε υπαίθριο χώρο και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (16˚ Celsius) είκοσι (20) πρόχειρα συσκευασμένα τεμάχια νωπό πρόβειο κρέας, βάρους περίπου 1 Kg.

Tα τεμάχια του κρέατος κατασχέθηκαν ενώ ο ίδιος ο παράνομος πωλητής προσήχθη στο Α.Τ. Μυτιλήνης προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του. Και αυτό είναι μόνο ένα μικρό περιστατικό από την καθημερινότητα στην Μόρια και από συμβαίνουν εκεί και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας. 

Σκουπίδια, μαχαιρώματα, βιασμοί και παράνομο εμπόριο πάσης φύσεως, συνιστούν την καθημερινότητα της Μόριας. Εν τω μεταξύ ο σχεδιασμό της κυβέρνησης να προκηρύξει διαγωνισμό κατασκευής πλωτών φραγμάτων, με σκοπό την ανάσχεση των ροών, συναντάει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις.

Ήδη η ΕΕ τοποθετήθηκε αρνητικά, στην προοπτική ενώ και στο εσωτερικό της χώρας το σχέδιο αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό. Σχολιάζοντας σχετικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης , Κυριάκος Βελόπουλος, είπε χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Προσπαθούν με δίχτυα για τις μέδουσες να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό»…

Από την μεριά του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μιλώντας στην «δημοκρατία» είπε πως «Δεν θα λυθεί το πρόβλημα του Μεταναστευτικού με την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων. Ως μηχανικός έργων στη θάλασσα, σας βεβαιώνω πως για να αντέξουν τα συστήματα αυτά τους ισχυρούς ανέμους ή τα κύματα, χρειάζεται να μπουν βαρίδια στον βυθό. Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα πείραμα της κυβέρνησης που θα αποτύχει».

Επιπλέον,όπως σχολιάζει ο περιφερειάρχης, 2.700 μέτρα πλωτού φράγματος, δεν μπορούν να βοηθήσουν «την ώρα που η ακτίνα της ανατολικής Λέσβου είναι 50 χιλιόμετρα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας από την άλλη είπε πως: « Θα πρέπει να δοκιμαστεί και να δούμε αν μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε με ασφάλεια. Το πλωτό αυτό πράγμα συνδυάζεται και με άλλα πράγματα: την προμήθεια 10 σκαφών από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με τη δυνατότητα να έχουμε όλα τα συστήματα για τη φύλαξη των συνόρων μας».

Αυτό ακριβώς τονίζει και ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, Νότης Μηταράκη λέγοντας πως τα πλωτά είναι: «Μέρος μιας συνολικής πολιτικής προστασίας των συνόρων» και συμπληρώνοντας πως: «θα προχωρήσουμε σε οτιδήποτε μας επιτρέπεται από το διεθνές δίκαιο». Ενώ, πάντα σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, οι επιστροφές είναι: «πολλαπλάσιες σε σύγκριση με το 2019».

Ιδιαίτερα απαισιόδοξος όμως εμφανίζεται ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κυτέλης. Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση λέγοντας:«Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ, δυσκολεύονται στο νοσοκομείο, φοβούνται. Έχει χαθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους συμπολίτες μας» ενώ πρόσθεσε ότι για εθνικούς λόγους πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Να δούμε λοιπόν που θα πάει το πράγμα καθώς ότι σχεδιάζει η κυβέρνηση σκοντάφτει σε αντιδράσεις που προέρχονται είτε από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό της χώρας. Η άνοιξη είναι κοντά και πολλοί εκφράζουν φόβους ότι οι ροές θα διπλασιαστούν…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.