Ξύλο και μαχαίρια: Συμπλοκή προσφύγων στα Διαβατά

Newskamatero

Στα όρια βρίσκεται η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Η αύξηση του αριθμού προσφύγων που έχουν ενταχθεί στο κέντρο τον τελευταίο μήνα σε συνδυασμό με την ανάμιξη εθνικοτήτων ανάβουν τη φωτιά.

Περίπου στις 10:00 το βράδυ ξεκίνησε πετροπόλεμος μεταξύ δύο Κούρδων από το Ιράκ και Αφγανών, Αλγερινών και Μαροκινών. Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία ένας άνδρας δέχτηκε μαχαιριά στα πλευρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους Αφγανούς, οι νεοεισερχόμενοι Κούρδοι του καταυλισμού επιδιώκουν να εκτοπίσουν οικογένειες Αφγανών από τα κοντέινέρ τους για να τα καταλάβουν οι ίδιοι.

Οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι η άλλη πλευρά προκαλεί προβλήματα στο κέντρο και ότι οι περισσότεροι νεαροί από το Μαρόκο και την Αλγερία κάνουν χρήση ναρκωτικών και βγαίνουν εκτός ελέγχου. Η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Αίγιο: Ο εστιάτορας που πλάκωσε στο ξύλο εφοριακούς στην αντεπίθεση – «Δεν πληρώνω νταβατζιλίκια»!

– Ο ξυλοδαρμός των εφοριακών στο εστιατόριο και η απόδειξη που άναψε φωτιές – Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, ο εστιάτορας, λύνει τη σιωπή του στο NewsIt.gr – «Μου ζήτησαν χρήματα για να μην μου κόψουν πρόστιμο – Άνθρωπος είμαι» – Καταδικάστηκε ο υπάλληλός του που συνελήφθη – Απίθανες καταστάσεις στο […]