ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χτίζουν 10ώροφα κτίρια εξαφανίζοντας τη θέα της Ακρόπόλης

1 min read

Διαμαρτυρόμενοι, οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει πάνω από 4.000 υπογραφές, έτσι ώστε να εμποδίσουν την ανέγερση των πολυώροφων πολυκατοικιών, στη σκιά του μνημείου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής, κάποιοι ετοιμάζονται να προσφύγουν και στο ΣτΕ κατά των οικοδομικών αδειών, ενώ η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος επιχειρεί να προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον.

Κάτοικοι και φορείς της περιοχής έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό µία προσπάθεια, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς, µε αφορµή την ολοκλήρωση εργασιών σε νεόδµητο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην αρχή της οδού Φαλήρου, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Το ξενοδοχείο έχει δέκα ορόφους, δηλαδή τέσσερις παραπάνω από τις διπλανές πολυκατοικίες, με άδεια που έλαβε το 2017. Για να προχωρήσει η ανέγερση του συγκεκριµένου ξενοδοχείου είχε δοθεί έγκριση και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συµβούλιο (ΚΑΣ), ενώ το οικόπεδο µέσα στο οποίο χτίστηκε ήταν για πάνω από δέκα χρόνια κλεισµένο µε λαµαρίνες, λόγω εργασιών που γίνονταν για σωστικές αρχαιολογικές ανασκαφές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των κατοίκων, το μεγάλο ύψος του κτιρίου «εξασφαλίστηκε» χάρη στον μεγάλο συντελεστή δόμησης της περιοχής, της ύπαρξης μεγάλου οικοπέδου και των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, που «πριμοδοτεί», με συντελεστή τα πράσινα δωμάτια, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό επιτρέπεται να αναγερθούν στην ευρύτερη περιοχή ακόμη και κτίρια με ύψος που φτάνει ως και τα 33 μέτρα, σε ύψος που επιτρέπει κτίρια δέκα ορόφων, ενώ έως τώρα τα περισσότερα κτίρια στην περιοχή διέθεταν μέχρι έξι ορόφους. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, υπάρχει κίνδυνος να «χαθεί» από τα μάτια των Αθηναίων και όσων μένουν στην περιοχή, η Ακρόπολη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.