ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Χρυσά» θα πληρώσουν τα ενοίκια οι φοιτητές: Πώς το AirBnb ανεβάζει το κόστος

1 min read

Οι βάσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019 ανακοινώθηκαν και πλέον γκαρσονιέρες και δυάρια σε τιμές… AirBnb θα βρουν οι γονείς, που θα ριχτούν αμέσως στο κυνήγι της φοιτητικής στέγης.

Σύμφωνα με κτηματομεσιτικούς παράγοντες, παρά το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών έχει αποφασίσει – εκών άκων – να εγκαταλείψει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, «απελευθερώνοντας» στην παραδοσιακή αγορά έναν σημαντικό αριθμό ακινήτων, τα ενοίκια, που πιθανότατα να ζητήσουν από τους ενδιαφερόμενους, όπως οι φοιτητές, δεν αποκλείεται να είναι «τσιμπημένα» και αντίστοιχα εκείνων, που χρέωναν στους τουρίστες. «Εκτός από τα 25.000 με 35.000 σπίτια, που λειτουργούν σήμερα χωρίς Αριθμό Μητρώου (Α.Μ.Α.) και θα υποχρεωθούν προσεχώς να επιστρέψουν στις παραδοσιακές μισθώσεις, υπάρχουν και εκείνα, που δεν άντεξαν στον ανταγωνισμό, καταγράφοντας κάμψη σε έσοδα και πληρότητες.

Ο όγκος των προσφερόμενων ακινήτων, δηλαδή, αναμένεται να αυξηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα», τονίζουν χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», εκτιμώντας, ωστόσο, πως οι ιδιοκτήτες τους δεν θα διστάσουν να βάλουν γενναίο… καπέλο στα μάκρο-ενοικιαστήρια, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν σε επίπεδα AirBnb τα μηνιαία εισοδήματά τους.

Έστω, δηλαδή, ότι ένα ακίνητο στην Κυψέλη, περιοχή, που δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των χρηστών τέτοιων πλατφορμών, είναι, ωστόσο, πλησίον του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποδίδει στον ιδιοκτήτη του έσοδα, της τάξεως των 600 ευρώ/μηνιαίως. Στην περίπτωση, λοιπόν, που αποφασίσει να το μισθώσει με τον παραδοσιακό τρόπο, τότε ο νέος ενοικιαστής – εν προκειμένω ο φοιτητής – θα πρέπει να καταβάλλει το επίμαχο ποσό, μείον τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και καθαριότητας. Αξίζει να επισημανθεί πως, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, οι τιμές ενοικίασης στην περιοχή ξεκινούν από τα 140 ευρώ για ένα δώμα, φτάνοντας έως και τα 320 ευρώ για μία γκαρσονιέρα και μέχρι τα 400 ευρώ για ένα δυάρι.

Αντιστοίχως, ένα σπίτι στην περιοχή Νεάπολη – Μουσείο – Εξάρχεια θα πρέπει να μισθωθεί πέριξ των 500 ευρώ/μήνα, προκειμένου ο ιδιοκτήτης του να μην έχει… χασούρα από την μετάπτωση στη μακροχρόνια μίσθωση. Κι αυτό γιατί, τα έσοδα, που φέρεται να εξασφαλίζει μέσω της AirBnb, κυμαίνονται μεταξύ 424 ευρώ/μήνα και 838 ευρώ/μήνα (στοιχεία Φεβρουαρίου και Ιουνίου αντίστοιχα).

«Τσουχτερό» το φοιτητικό κεραμίδι στα προπύργια της AirBnb

«Βαθύτερα» το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι γονείς, που ψάχνουν φοιτητικό κεραμίδι στις περιοχές, όπου… σαρώνει» η AirBnb. Τα ενοίκια, τόσο στην Αθήνα, όσο και στα νησιά, που μήνα με τον μήνα «μετρούν» ολοένα και περισσότερες βραχυαγγελίες, είναι σημαντικά αυξημένα εν συγκρίσει με πέρυσι, καθιστώντας την αναζήτηση στέγης πραγματικό «Γολγοθά».

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία του E-Real Estates, την ανιούσα συνεχίζουν να παίρνουν οι τιμές στο Κουκάκι. Προς επίρρωση, ενώ πέρυσι ένα δυάρι μισθωνόταν για έως 500 ευρώ, εφέτος η τιμή του «αγγίζει» ακόμη και τα 750 ευρώ. Παρόμοιες είναι οι αυξήσεις και στις γκαρσονιέρες (σε 450 ευρώ – 720 ευρώ σήμερα έναντι 300 ευρώ – 450 ευρώ πέρυσι), ενώ πλέον διατίθενται προς ενοικίαση στην περιοχή επιπλωμένα δώματα σε τιμές από 270 ευρώ έως και 400 ευρώ τον μήνα.

Αύξηση της τάξεως του 25% στην κατώτατη τιμή μίσθωσης στα δυάρια καταγράφει η Καλλιθέα, με τις τιμές να διαμορφώνονται πλέον στα 320 ευρώ με 400 ευρώ/μήνα έναντι 250 ευρώ – 380 ευρώ/μήνα το 2018.

Το κόστος ενοικίασης στα Εξάρχεια ξεκινά από τα 300 ευρώ για ένα δυάρι, όταν πέρυσι το ανώτατο όριο δεν ξεπερνούσε τα 340 ευρώ/μήνα.

Το μηνιαίο μίσθωμα για ένα δυάρι στα Ιλίσια «αγγίζει» τα 330 ευρώ με 450 ευρώ από 280 ευρώ έως 350 ευρώ πέρυσι, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην περιοχή Ζωγράφου, με τις τιμές εφέτος να διαμορφώνονται έως και 450 ευρώ έναντι έως 370 ευρώ το 2018.

Αυξήσεις καταγράφονται και στη περιοχή Νεάπολη – Μουσείο, με τους φοιτητές να πρέπει να καταβάλλουν εφέτος από 420 ευρώ – 470 ευρώ για ένα δυαράκι, σε αντίθεση με πέρυσι, που οι τιμές κυμαίνονταν από 300 ευρώ – 380 ευρώ/μήνα.

Στο Γουδί, περιοχή πλησίον του κέντρου της Αθήνας, που τους τελευταίους μήνες βολιδοσκοπείται από στελέχη του εγχώριου – και μη – Real Estate, το κόστος ενοικίασης για μία γκαρσονιέρα πλήρως ανακαινισμένη και πολλές φορές ημιεπιπλωμένη υπολογίζεται σε έως 450 ευρώ εφέτος έναντι 320 ευρώ πέρυσι, ενώ για ένα δώμα το μηνιαίο μίσθωμα κυμαίνεται από 230 ευρώ – 300 ευρώ μηνιαίως.

Εντυπωσιακές είναι οι αυξήσεις και σε περιοχές, όπως η Πλατεία Βικτωρίας, με τις τιμές για ένα επιπλωμένο δώμα να ξεκινούν από 200 ευρώ έναντι 150 ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά στις γκαρσονιέρες, αυτές μισθώνονται από 250 ευρώ – 320 ευρώ/μήνα από 200 ευρώ – 250 ευρώ/μήνα το 2018.

Οι τιμές στο Αιγάλεω παρουσιάζουν μία αύξηση της τάξεως του 30% σε σχέση με πέρυσι, με τις γκαρσονιέρες να μισθώνονται σήμερα από 240 ευρώ έως 300 ευρώ και τα δυαράκια να «αγγίζουν» ακόμη και τα 400 ευρώ εάν πρόκειται για ανακαινισμένα.

Τέλος, οι γκαρσονιέρες στο Μετς νοικιάζονται έως και 550 ευρώ, ενώ τα δυάρια δεν αποκλείεται να «αγγίξουν» ακόμη και τα 600 ευρώ/μήνα.

Αύξηση ακόμη και 50% στην κατώτερη τιμή σε σχέση με το 2018 εμφανίζει η Ρόδος. Ενδεικτικά, το μηνιαίο μίσθωμα για μία γκαρσονιέρα ξεκινά σήμερα από 310 ευρώ, για να φτάσει ακόμη και τα 380 ευρώ, όταν πέρυσι κυμαινόταν μεταξύ 200 ευρώ και 300 ευρώ. Παρόμοια είναι η εικόνα και για τα δυάρια, με τις τιμές να καταγράφουν θεαματική αύξηση, «αγγίζοντας» το 35% στην ανώτερη τιμή σε σχέση με το 2018 (από 270 ευρώ έως 370 ευρώ το 2018 σε 500 ευρώ/μήνα εφέτος). Υπενθυμίζεται ότι το νησί των ιπποτών «μετρά» σήμερα 3.642 ενεργές αγγελίες σε AirBnb και Homeaway έναντι μόλις 1.000 το πριν από σχεδόν μία τριετία.

Όσον αφορά στα Χανιά της Κρήτης, που εμφανίζει τον μεγαλύτερο αριθμό ακινήτων, τα οποία είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιες μίσθωσης (9.313), σύμφωνα με τον επικεφαλής του E-Real Estates, κ. Θεμιστοκλή – Ανδρέα Μπάκα, οι τιμές παρουσιάζουν μία περισσότερο λογική εικόνα σε σχέση με πέρυσι. «Οι ιδιοκτήτες δεν μισθώνουν υποχρεωτικά τα ακίνητά τους επιπλωμένα. Έτσι, από 400 ευρώ με 600 ευρώ, που μισθωνόταν πέρυσι μία γκαρσονιέρα, εφέτος το μηνιαίο μίσθωμα για ισόγειο διαμέρισμα διαμορφώνεται στα 300 ευρώ με 350 ευρώ», εξηγεί, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, πως το μισθωτήριο συμβόλαιο είναι διάρκειας 10 μηνών. Ως προς τα δυάρια, αυτά την εφετινή χρονιά ξεκινούν από 420 ευρώ/μήνα, σε αντίθεση με το 2018, που «άγγιζαν» ακόμη και τα 600 ευρώ.

Στο μεταξύ, αυξητική είναι η τάση στην υπόλοιπη Μεγαλόνησο. Προς επίρρωση, στο Ηράκλειο οι γκαρσονιέρες μισθώνονταν πέρυσι από 200 ευρώ/μήνα, ενώ εφέτος οι γονείς θα αναγκαστούν να καταβάλουν ακόμη και 380 ευρώ. Στα 400 ευρώ υπολογίζεται το ενοίκιο για ένα δυάρι, όταν το 2018 το μηνιαίο μίσθωμα δεν ξεπερνούσε τα 300 ευρώ με 320 ευρώ.

Το Ρέθυμνο ακολουθεί, επίσης, την ίδια άνοδο, με το μηνιαίο μίσθωμα για μία γκαρσονιέρα να διαμορφώνεται από 190 ευρώ – 350 ευρώ και για ένα δυάρι από 350 ευρώ – 450 ευρώ/μήνα.

Στα περυσινά επίπεδα η Θεσσαλονίκη – Πτωτικά η Πάτρα

Χωρίς εκπλήξεις θα βρεθούν γονείς και φοιτητές, που θα αναζητήσουν στέγη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το Δίκτυο, οι τιμές στη συμπρωτεύουσα κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα, με μία μικρή αύξηση – της τάξεως του 5% – να παρατηρείται στις κατώτατες τιμές για γκαρσονιέρες. Έτσι, οι τιμές για ένα σπίτι στο κέντρο ξεκινούν από 220 ευρώ, για να φτάσουν έως και τα 300 ευρώ/μήνα. «Η Θεσσαλονίκη – τουλάχιστον προς ώρας – φαίνεται πως έχει γλυτώσει από το ‘τσουνάμι’ των βραχυχρόνιων μισθώσεων», εξηγεί ο κ. Μπάκας. Πράγματι, οι ενεργές αγγελίες στην περιοχή υπολογίζονται σε μόλις 2.251.

Την ίδια στιγμή, μείωση ακόμη και 20% καταγράφουν οι τιμές φοιτητικής κατοικίας στην Πάτρα, γεγονός, που κτηματομεσιτικοί παράγοντες αποδίδουν στην άρνηση των σπουδαστών να φοιτήσουν τελικά στην περιοχή. Οι τιμές, τόσο στις γκαρσονιέρες, όσο και στα δυάρια, κυμαίνονται από 150 ευρώ – 250 ευρώ, ενώ στα 120 ευρώ υπολογίζεται το μηνιαίο μίσθωμα για ένα studio.

ΠΟΜΙΔΑ: Έξι συμβουλές για το φοιτητικό κεραμίδι

«Δυστυχώς τα Πανεπιστήμιά μας όχι μόνο δεν διαθέτουν φοιτητικές εστίες, που να καλύπτουν τουλάχιστον όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, αλλά τα περισσότερα AEI και TEI εξακολουθούν να αρνούνται και να αδιαφορούν πλήρως, με ελάχιστες γνωστές σ’ εμάς εξαιρέσεις, για το αυτονόητο: Να οργανώσουν γραφεία στέγασης των φοιτητών τους σε ιδιωτικές κατοικίες ή έστω ειδικές πανεπιστημιακές ιστοσελίδες, όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, ώστε οι ενδιαφερόμενοι γονείς και φοιτητές να μην χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν, αναζητώντας στέγη πόρτα – πόρτα σε μία άγνωστη, συνήθως, πόλη, αλλά να καθοδηγηθούν άμεσα στο που θα βρουν αυτό, που ζητούν». Αυτό επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), παρουσιάζοντας έναν… μπούσουλα για γονείς και φοιτητές. Πιο αναλυτικά:

  1. Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, (σύνηθες λάθος των γονέων…)! Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω υπάρχουν πολλά σπίτια, που σας περιμένουν, ανακαλύψτε τα!
  2. Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο, που θα δείτε. Εάν σας ζητήσουν μίσθωμα, που υπερβαίνει τα οικονομικά σας, μην το δεχτείτε, γιατί θα βρείτε σίγουρα αυτό, που ζητάτε, λίγο παραπέρα!
  3. Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές, σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία σήμερα ενοικιάζονται πολύ φθηνότερα από τα μικρότερα.
  4. Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι, που βρήκατε, καθώς και την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται αυτό. Εάν είναι βράδυ ζητείστε να το δείτε και με το φως της ημέρας.
  5. Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές εάν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός, που σας τα ζητά, είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που νοικιάζετε.
  6. Μακριά από τα δήθεν «γραφεία πληροφοριών», τα οποία υπόσχονται ότι εάν προκαταβάλλετε κάποιο ποσό θα σας βρουν αμέσως σπίτι όπως το θέλετε! Τις περισσότερες φορές οι «πληροφορίες» τους είναι παρωχημένες και χωρίς καμία αξία. Γενικά, μην προκαταβάλλετε σε κανένα οποιοδήποτε ποσό ως αμοιβή, πριν υπογράψετε μισθωτήριο και παραλάβετε το σπίτι!

Αναλυτικά οι διαφορές στις τιμές για γκαρσονιέρες και δυάρια ανά περιοχή:

ΠΕΡΙΟΧΗΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑΔΥΑΡΙ
ΓΟΥΔΗ2016: από 1602017: από 2002018: 230 – 2802019: 280 – 3202016: 220 – 2602017: 250 – 3002018: 250 – 3202019: 320 – 450
ΠΑΓΚΡΑΤΙ2016: 170 – 2102017: 2202018: 250 – 3002019: 280 – 3502016: 200 – 2702017: 2502018: 280 – 3502019: 320 – 350
ΖΩΓΡΑΦΟΥ2016: 180 – 2202017: 190 – 2302018: 250 – 3302019: 250 – 3402016: 250 – 2802017: 250 – 3002018: 300 – 3702019: 350 – 450
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ2016: 150 – 1802017: από 1702018: 170 – 2502019: 170 – 2602016: έως 2202017: έως 2502018: 200 – 2502019: 250 – 320
ΤΑΥΡΟΣ (ΚΑΛΛΙΘΕΑ)2016: από 1702017: 200 – 2302018: δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα2019: 260 – 3002016: 250 – 3502017: 250 – 3002018: δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα2019: δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα
ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ2016: 150 – 2202017: 180 – 2502018: 250 – 3502019: 250 – 3502016: από 2202017: από 3002018: 300 – 3802019: 420 – 470
ΕΞΑΡΧΕΙΑ2016: 150 – 1802017: δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα2018: 250 – 3302019: 250 – 3502016: 200 – 2502017: 200 – 3002018: 280 – 3402019: 300 – 420
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ2016: 160 – 1802017: 160 – 1902018: 250 – 3502019: 250 – 3502016: 200 – 2702017: 200 – 3702018: 300 – 4502019: 350 – 450
ΚΑΛΛΙΘΕΑ2016: από 1602017: από 1802018: 180 – 3002019: 230 – 3002016: από 2002017: από 2102018: 250 – 3802019: 320 – 400
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ2016: 230 – 3002017: 250 – 3002018: 200 – 3202019: 220 – 3202016: 200 – 2502017: 200 – 2502018: 280 – 3802019: 300 – 400
ΚΟΥΚΑΚΙ2016: 250 – 3202017: 380 – 4502018: 300 – 4502019: 450 – 750 (επιπλωμένα)2016: 200 – 2802017: από 3002018: 420 – 4502019: 450 – 720
ΜΕΤΣ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ2016: από 2802017: 270 – 3302018: 280 – 5002019: 300 – 6002016: 300 – 4502017: 340 – 4702018: 350 – 6502019: 450 – 700
ΚΥΨΕΛΗ2016: 150 – 1802017: 150 – 1802018: 220 – 2802019: 220 – 3202016: 180 – 2502017: 200 – 2602018: 280 – 4002019: 290 – 400
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΑΤΗΣΙΑ2016: από 1102017: 130 – 1902018: έως 250 (επιπλωμένα)2019: από 250 (επιπλωμένα)2016: από 1302017: από 2002018: έως 350 (επιπλωμένα)2019: από 350 (επιπλωμένα)

Πόσο κοστίζει το φοιτητικό κεραμίδι

ΠΕΡΙΟΧΗΔΩΜΑΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑΔΥΑΡΙ
ΑΤΤΙΚΗ
ΓΟΥΔΗ230 – 300280 – 320320 – 450
ΠΑΓΚΡΑΤΙ260 – 290280 – 350320 – 350
ΖΩΓΡΑΦΟΥ250 – 300250 – 340350 – 450
ΙΛΙΣΙΑ180 – 300300 – 350330 – 450
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ220 – 280 (επιπλωμένα)170 – 260250 – 320
ΤΑΥΡΟΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ200 – 250260 – 300280 – 350
ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ250 – 350 (επιπλωμένα)250 – 350420 – 470
ΕΞΑΡΧΕΙΑ300 – 340 (επιπλωμένα)250 – 350300 – 420
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ250 – 280 (επιπλωμένα)250 – 350350 – 450
ΚΑΛΛΙΘΕΑ260 (επιπλωμένα)230 – 300320 – 400
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ250 – 320 (επιπλωμένα)220 – 320300 – 400
ΚΟΥΚΑΚΙ270 – 400 (επιπλωμένα)από 450 – 750 (επιπλωμένα)450 – 720
ΜΕΤΣ200 – 300300 – 550450 – 600
ΚΟΛΩΝΑΚΙ500 (επιπλωμένα)400 – 600550 – 700
ΚΥΨΕΛΗ140 – 220220 – 320290 – 400
ΟΜΟΝΟΙΑέως 350 (επιπλωμένα)από 350 (επιπλωμένα)
ΠΑΤΗΣΙΑ130 – 200170 – 250220 – 350
ΑΙΓΑΛΕΩέως 290 (επιπλωμένα)240 – 300250 – 400
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΒΑΡΔΑΡΗΣ200250
ΧΑΡΙΛΑΟΥ200 – 240260 – 320
ΚΕΝΤΡΟ220300
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ220από 250
40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ220270 – 300
ΑΝΩ ΠΟΛΗ220 – 230250 – 300
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ220
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ230250
25Η ΜΑΡΤΙΟΥ200
ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ250
ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ250280
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ250260 – 320
ΠΥΛΑΙΑ250270
ΚΑΜΑΡΑ260 – 280
ΠΕΡΑΙΑ270300
ΡΟΤΟΝΤΑ280
ΕΥΟΣΜΟΣ – ΣΙΝΔΟΣ180 – 220250 – 270
ΠΑΤΡΑ
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΙΟ – ΕΛ.ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ130170200
ΑΓΥΙΑ – ΕΞΩ ΑΓΥΙΑ120150 – 160180 – 230
ΜΠΟΖΑΪΤΙΚΑ130170200
ΖΑΒΛΑΝΗ – ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ – ΣΥΧΑΙΝΑ120 – 160200 – 250220 – 260
ΤΑΡΑΜΠΟΥΡΑ – ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΑ – ΨΑΡΟΦΑΪ -ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ125150150 – 200
ΚΕΝΤΡΟ – ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ160170200 – 240
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ170 – 240160 – 240230 – 300
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ150 – 180160 – 200180 – 230
ΒΟΛΟΣ170 – 200180 – 250240 – 350
ΛΑΡΙΣΑ150 – 180180 – 240240 – 350
ΙΩΑΝΝΙΝΑ180 – 230180 – 270250 – 380
ΚΑΛΑΜΑΤΑ200 – 250220 – 280από 350
ΗΡΑΚΛΕΙΟ180 – 300240 – 380280 – 400
ΧΑΝΙΑ300 – 350420 – 450 (συμβόλαιο 10 μήνες)
ΡΕΘΥΜΝΟ190 – 350350 – 450
ΣΗΤΕΙΑ – ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ150170 – 250220 – 270
ΞΑΝΘΗ160 – 220180 – 270220 – 320
ΚΑΣΤΟΡΙΑ150 – 190200 – 250
ΣΠΑΡΤΗ170 – 200180 – 230220 – 260
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ130 – 150130 – 150150 – 230
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ150 – 180έως 230
ΝΑΥΠΛΙΟ200250 – 310από 320
ΡΟΔΟΣ210 – 250310 – 380250 – 500 (από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο)
ΠΥΡΓΟΣ100 – 140180 – 220230 – 260
ΚΟΖΑΝΗ200170 – 200250
ΤΡΙΠΟΛΗ150 – 220170 – 230180 – 260
ΑΡΤΑ160170 – 200200 – 300
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ150 – 160150 – 200220 – 230
ΚΕΡΚΥΡΑ250 – 300160 – 300300 – 450
ΜΥΤΙΛΗΝΗ150 – 180160 – 260180 – 260
ΚΑΡΔΙΤΣΑ150 – 180200 – 270220 – 350
ΔΡΑΜΑ110 – 150150 – 200160 – 250
ΑΓΡΙΝΙΟέως 200180 – 250210 – 350
ΑΜΦΙΣΣΑ130 – 170170 – 220180 – 230
ΧΙΟΣ170 – 200180 – 250230 – 350
ΣΕΡΡΕΣ120 – 150130 – 200150 – 250
ΤΡΙΚΑΛΑ250 (επιπλωμένα)250 – 300280 – 350
ΚΑΒΑΛΑ170 – 220180 – 300200 – 320
ΚΟΡΙΝΘΟΣ130 – 230150 – 280200 – 300
ΣΑΜΟΣ150160 – 220200 – 260
ΧΑΛΚΙΔΑ150 – 230 (επιπλωμένα)170 – 270220 – 370
ΖΑΚΥΝΘΟΣ180 – 220220 – 300300 – 350
ΦΛΩΡΙΝΑ150 – 200250

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών EReal Estates

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.