ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χριστουγεννιάτικο δώρο από την κυβέρνηση – Ποιοι θα πάρουν το έξτρα πλεόνασμα

1 min read

Χριστουγεννιάτικο δώρο σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση υπό όρους!

«Εάν το Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανοίγοντας παράθυρο για πρόσθετα θετικά μέτρα που θα ελαφρύνουν τα νοικοκυριά.

Μετά τη μείωση του φετινού ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, το λίφτινγκ που έγινε για τις 120 δόσεις και την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο μάλιστα θα χορηγηθεί στους δικαιούχους μέχρι το Νοέμβριο εάν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για κάποια ακόμη θετική έκπληξη.

Μία ακόμη παροχή που θα έχει θετικό αντίκτυπο στα νοικοκυριά.

money-1005477_1280.jpg
Το επίδομα στους συνταξιούχους θα δίνεται σταθερά από το 2020 το Δεκέμβριοpixabay

Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού και κυρίως στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων από το οποία τα μηνύματα που φθάνουν στην οδό Νίκης είναι θετικά.

Το Νοέμβριο, όταν θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το κλείσιμο του φετινού προϋπολογισμού και διαπιστωθεί ότι υπερκαλύπτεται ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος τότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει πού θα διαθέσει το έξτρα πλεόνασμα.

Πληροφορίες από Τα Νέα αναφέρουν ότι από τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου έχει αποκλειστεί η χορήγηση μερίσματος σε συνταξιούχους και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τακτική που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ειδικά για τους συνταξιούχους, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη λεγόμενη 13η σύνταξη λέγοντας ότι «επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν να διανείμει νωρίτερα το πρωτογενές πλεόνασμα. Άρα, αυτό που δινόταν το Δεκέμβριο δόθηκε τον Μάιο» για να προσθέσει ότι το επίδομα στους συνταξιούχους θα δίνεται σταθερά από το 2020 το Δεκέμβριο.

Αν και η κυβέρνηση, όπως υπογραμμίζει ανώτερο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, θα επιθυμούσε να διαθέσει το έξτρα πλεόνασμα στη μείωση κάποιου φόρου, αυτό δεν είναι δυνατόν καθώς θα έχει έκτακτο (One off) χαρακτήρα με τον ίδιο να αναφέρει ότι θα μπορούσε ένα ποσό να διατεθεί για παράδειγμα στα νοσοκομεία ως οικονομική ενίσχυση ή για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.