Χριστούγεννα 2018: Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές

Newskamatero

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται στο οδικό εθνικό δίκτυο η έξοδος των εκδρομέων για την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, η οποία έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την χώρα.

Από τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν από τις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/12) μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι περισσότερα από 22.400 αυτοκίνητα ενώ, από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν περισσότερα από 29.000.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ στοχεύει στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, αλλά και στη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων και αλκοτέστ για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων, όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα, χρήση κινητών τηλεφώνων, μη χρήση προστατευτικού κράνους, ζώνης ασφαλείας και αντικανονικό προσπέρασμα, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Σημειώνεται, ότι τα κεντρικά σημεία του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνουν:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση «επικίνδυνων» παραβάσεων. -Διαρκή τροχονομική αστυνόμευση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς).
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών σε κάθε περίπτωση που είναι αναγκαία η πληροφόρηση για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Επίθεση Νετανιάχου σε Ερντογάν: Ο κατακτητής της βόρειας Κύπρου σφάζει παιδιά σε χωριά Κούρδων

Επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στην Κύπρο. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, μέσω Twitter κατηγόρησε τον Ερντογάν για την κατοχή της βόρειας Κύπρου ενώ απασφάλισε λέγοντας πως σκοτώνει γυναίκες και παιδιά σε κουρδικά χωριά, στην Τουρκία και εκτός, εννοώντας πιθανώς τη Συρία και το Ιράκ. «Ο […]