ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χωρίς πιστούς μετά από 671 χρόνια ο Πανάγιος Τάφος – Τι θα γίνει με το Άγιο Φως

1 min read

Πάσχα 2020: Χωρίς πιστούς μετά από 671 χρόνια ο Πανάγιος Τάφος, σε μια προσπάθεια περιορισμού του κορονοϊού. Ο Τάφος είχε κλείσει για πρώτη φορά πριν από έξι αιώνες έπειτα από την πανδημία πανούκλας. Τι θα γίνει με το Άγιο Φως και την μεταφορά του στην Ελλάδα.

Οι επίτροποι του Ναού, ο οποίος θεωρείται από τους ιερότερους χώρους της Χριστιανοσύνης, αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, καθώς η χώρα λαμβάνει όλο και πιο αυστηρά μέτρα για περιορισμό της πανδημίας, περιλαμβανομένου και του κλεισίματος ιερών χώρων λατρείας.

Οι πόρτες του Παναγίου Τάφου είχαν ξανακλείσει για το κοινό το 1349 εν μέσω της πανδημίας της Μαύρης Πανώλης, η οποία εκτιμάται ότι σκότωσε 100-200 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη και την Ασία.

Ιερά Σύνοδος για Πάσχα 2020: Θεία λειτουργία χωρίς πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Kανονικά η αφή του Αγίου Φωτός και η μεταφορά σε Ελλάδα

Κανονικά θα μεταφερθεί το Άγιο Φως από τους Αγίους Τόπους στην Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε πηγή του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, μιλώντας στην εφημερίδα «Jerusalem Post».

Μάλιστα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί ως είθισται προς όλες τις χώρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, παρά τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει στις 5 Απριλίου για τους Καθολικούς και τις 12 Απριλίου για τους Έλληνες, τους Αρμένιους, τους Κόπτες, του Σύρους και τους Αιθίοπες.

Ως εκ τούτου, με βάση την απόφαση των ισραηλινών αρχών, η τελετή αφής του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί κανονικά το βράδυ της 18 Απριλίου (σ.σ. Μεγάλο Σάββατο).

Πρόκειται για μία τελετή, η οποία λαμβάνει χώρα αδιαλείπτως από το 867 μ.Χ., με το Άγιο Φως να μεταφέρεται με ειδικές πτήσεις στην Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία και τις υπόλοιπες ορθόδοξες χώρες

Δημοσίευση στα Social Media