ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χωρίς ΩΡΛ το Παίδων Αγία Σοφία- Παραιτήθηκε ο μοναδικός μόνιμος γιατρός

1 min read

Πρόβλημα για τη λειτουργία της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία αποτελεί η παραίτηση του τελευταίου μόνιμου γιατρού εξαιτίας των πιεστικών συνθηκών εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”τα ΝΕΑ”.

Στην ωτορινολαρυγγολογική κλινική όπου ετησίως εξυπηρετούνται 14.000 παιδιά, προσπαθούν να καλύψουν το κενό με επικουρικούς γιατρούς και μετακινήσεις από τα Παίδων”Παναγιώτης και Αγλαϊα Κυριακού” και ”Πεντέλης”.

Μάλιστα, σε έγγραφο που φέρει ημερομηνία 31/3/2016 με αποδέκτη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι γιατροί της κλινικής έκαναν έκκληση ώστε να ληφθούν εγκαίρως τα αναγκαία μέτρα . Είχαν προηγηθεί και άλλες επιστολές υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη άμεσης πρόληψης τριών ειδικευμένων γιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τέσσερις επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν στη συγκεκριμένη κλινική, ο ένας ήδη έχει εκφράσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει, καθώς η απουσία επικεφαλής δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στο λοιπό ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

«Στο δεύτερο εξάμηνο του νέου έτους το πρόβλημα θα έχει λυθεί οριστικά καθώς έχουν ήδη προκηρυχθεί τρεις θέσεις μόνιμου προσωπικού και αναμένεται η πρόσληψη ενός και επιπλέον επικουρικού», σημείωσε στην εφημερίδα ο διοικητής του Νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσίευση στα Social Media